Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde gündemi değerlendirdi.

Erdoğan'ın hedefinde, CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu vardı.

İmamoğlu'nun "Suya indirimi biz yaptık" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı, İstanbul'a suyun kendi döneminde getirildiğine dikkat çekti.

"BİZ SUSUZ İSTANBUL ALDIK"

Erdoğan, "Şimdi diyor ki; 'Suyu ucuzlatacağım'. Hangi suyu ucuzlatacaksın? Bir defa biz susuz İstanbul aldık. Susuz İstanbul, ta Istranca Dağları'ndan, dağları delerek İstanbul'a suyu bu kardeşiniz getirdi.

Melen'den aynı şekilde İstanbul'a suyu biz getirdik. Yetmedi, Avrupa'da sıkıntı olursa Asya'dan, Asya'da olursa Avrupa'dan dedik ki bir deplase edelim, ne yaptık; Boğaz'ın altından bir su tüneli inşa ettik." dedi.

Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik

Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik VİDEO

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"Bakanlarımız tarafından yapılan gençlik merkezi, gençlik ve sanat merkezi ile 9 ayrı merkezi resmen bugün açıyoruz.  Bu katılım bir şeyi gösteriyor; biz aşk ile yürüyen yorulmaz dedik, yorulmadık. İlçemizde çok daha büyük hizmetlere yatırımlara hep birlikte imza atacağız.

MURSİ'YE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM

Bugün bir konuyu daha sizinle paylaşacağım. Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. 6 yıl sonra mahkemede şehadete yürüdü. Mısır halkına başsağlığı diliyorum. Batı dünyasını esefle kınıyorum. Bize Mursi'yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bizi Mursi'yi hatırlatanlar var diğer tarafta adalete yürüyenler var. Bunun için bu 5 gün çok önemli. Pazar akşamı inşallah zaferle müşerref olacağız. Ve ben şunu diyorum zalimler için yaşasın cehennem.

Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik

DÜRÜST OL, SİYASETE DÜRÜSTLÜK YAKIŞIR

Ordu valimize 'İt' diyor, 'İt' demedim diyor, basitleşme dedim diyor. Dürüst ol, dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Biz İstanbul'umuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. Kapı kapı dolaşacağız. Telefonlarımız susmayacak. 31 Mart seçimlerinin İstanbul'daki galibi hiç şüpheniz olmasın Cumhur İttifakı'dır, AK Parti'dir.

Beyefendi alınmış. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum: 'Çaldılar' ifadesi hukuki değildir ama siyasidir. Biz siyasiler birileri bir şeyi çaldıysa çaldı deriz. Hukuk ifadesi usulsüzlüktür. Burada hem usulsüzlük var hem yolsuzluk var. Müsaade edin de bunu söyleyelim. Seçimlerin yenilenmesi kararı hukuki bir sürecin ürünüdür. Biz bağırıp çağırmadık, YSK'ya çete demedik. Bizim edebimizde böyle bir şey yok.

Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik

SEÇİMDEN SONRA BUNUN HESABINI VERECEK

Valimize 'it' dedi, seçimden sonra bunun hesabını vereceksin. Bunun yanındakiler benim polislerime 'şerefsiz' dedi. Biz ne valimize 'it' dedirtiriz, ne de polisimize 'şerefsiz' dedirtiriz. Utanmıyor musun ya, bunların hesabını soracağız. Herkes yerini haddini bilecek."

Erdoğan: Dağları delerek İstanbul'a su getirdik