Erdoğan, Türkiye'yi kınayan ülkelere cevap verdi
AA

Suriye'nin kuzeyindeki teröristlere yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Suudi Arabistan ve Mısır'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

Türkiye düşmanı iki ülke de harekatımızı kınama küstahlığında bulundu.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyu gündemine aldı.

Erdoğan, Suudi Arabistan'ın önce Yemen'in hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Mısır'a da tepkisini dile getiren Cumhurbaşkanı, Sisi'ye "Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan birisin." diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kınasanız ne yazar VİDEO

SUUDİ ARABİSTAN, SEN YEMEN'İN HESABINI VER

Suriye'de Türkiye'nin mücadelesine tek kelime dahi edilmemesi gerektiğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Suriye'de ne toprak bütünlüğünden ne de siyasi birliğinden söz edilemeyeceği açıktır. PKK'nın YPG'nin bu işgalini görmeyen bizim mücadelemize laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun. Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz 5 bin 500 DEAŞ'lıyı geldikleri yerlere gönderdik. Biz iş yapıyoruz, bunlar dürüst değil. Bu mücadeleyi tüm onurumuzla birlikte sürdürüyoruz.

Suudi Arabistan aynaya baksın.Yemen'i bu hale kim getirdi? Ey Suudi Arabistan, siz önce bunun hesabını verin. Her tarafı yerle yeksan ettiniz. Bizim Suriye'nin birliği ve beraberliği için attığımız bu mücadelede siz bize laf edemezsiniz.

Erdoğan, Türkiye'yi kınayan ülkelere cevap verdi

HELE MISIR, SEN HİÇ KONUŞAMAZSIN

Hele Mısır, sen hiç konuşamazsın. Sen ülkende demokrasi katili olan birisin. Sisi birileriyle toplantı yapmış. Kınasan ne yazar kınamazsan ne yazar. Abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Suriye halkı ne zaman geleceksiniz diye çağrıda bulundular.

Biz oradaki tüm kardeşlerimizle değil, terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Türkiye tek meşru güç olarak varlık gösteriyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)