ABD'de süper akıllı telefon tanıtıldı

telefon

CES 2010 fuarında düşük internet hızları üzerinden çift yönlü akıcı video görüşmelerine imkan tanıyan V Phone adlı Android akıllı telefonu ile dikkat çeken ABD'li Saygus, yaklaşık 5 yıllık suskunluktan sonra yeni bir süper telefon ile karşımıza çıktı.

ÇİFT İŞLETİM SİSTEMİ

Saygus V-Squared firma tarafından süper akıllı telefon olarak tanımlanıyor. Ocak 2015 tarihinde yapılacak CES tüketici elektroniği fuarı öncesinde CES 2015 Yenilik Ödülü almayı başaran Saygus V-Squared, çift işletim sistemi taşıması ile dikkat çekiyor. Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi üzerinde çalışan cihazın ikinci işletim sisteminin ne olduğu bilinmiyor. Bunun Linux veya uzun süredir hayali kurulan Windows Phone olması ihtimal dahilinde.

320GB'A ULAŞAN İLK AKILLI TELEFON

Firma cihazında üst seviye bileşen ve materyaller kullandığını belirtiyor. Bunlardan birisi Wireless HD. HDMI aktarım teknolojisini kablosuz ortama taşıyan Wireless HD teknolojisi ilk kez bir akıllı telefonda yerini almış olacak. Ayrıca çift microSD girişi ile 256 GB ekstra depolama kapasitesi mümkün oluyor. Cihazın 64GB yerleşik hafızasını da hesaba kattığımızda yine sektörde 320GB kapasiteye ulaşabilen ilk akıllı telefon olacak.

ABD'de süper akıllı telefon tanıtıldı

SEKTÖRDE BİR İLK

Cihaza Snapdragon 801 yongaseti gücünü verirken, 3D Movie Audio destkeli Harman Kardon ses teknolojisi ve sağ kısımda biyometrik parmak izi okuyucusu yer alıyor. Arka kısımda OIS destekli 21MP çözünürlüğünde bir kamera yer alırken, ön kısımda da yine sektörde bir ilk olacak OIS destekli 13MP çözünürlükte sensöre yer verilmiş.

AÇIKLANMAYAN BİR ENERJİ

Bunun haricinde modelde 5 inçlik Full HD ekran, 3GB RAM, kızılötesi, su geçirmezlik sertifikası şeklinde özellikler mevcut. Modelin 3100mAh gücündeki bataryasının ise 4500mAh gücüne eş değer enerji sağladığı ifade ediliyor. Ancak bunun nasıl başarıldığı ise açıklanmıyor.

Saygus V-Squared görünüşe göre akıllı telefon pazarına çok önemli yenilikler getirecek bir cihaz olacak.