AB teröre karşı özel birim kurmayı planlıyor
AA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Strazburg'da devam eden Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda değerlendirmelerde bulundu.

DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR

AB’nin derin bir değişime ihtiyacı olduğunu savunan Juncker, Avro Bölgesi Maliye ve Ekonomi Bakanlığının oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Juncker, AP seçimlerinde çok uluslu aday listelerinin çıkarılması fikrine de sıcak baktığını aktararak, Schengen Bölgesi’ne Romanya ve Bulgaristan’ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

AB teröre karşı özel birim kurmayı planlıyor

TERÖRLE MÜCADELE İÇİN ÖZEL BİRİM

Terörle mücadelenin AB’nin en önemli sorunlarından biri olduğunun altını çizen Juncker, birlik üyesi ülkelerde teröristler ve yabancı savaşçılara dair bilgilerin toplanıp üye ülke servisleri arasında otomatik şekilde paylaşılacağı bir istihbarat birimi kurulması çağrısı yaptı.

Juncker ayrıca, AB’nin daha güçlü ve etkili olabilmesi için Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığının birleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

ROMANYA'DA ZİRVE ÖNERİSİ

AB’nin yeniliklere ve cesur kararlar almaya ihtiyacı olduğunu belirten Juncker, dile getirdiği tekliflerin tartışılması amacıyla gelecek mart ayı sonunda Romanya’da bir zirve düzenlenmesini teklif etti.

AB teröre karşı özel birim kurmayı planlıyor

TÜRKİYE'YE KARŞI ELEŞTİRİLER SON BULSUN

Öte yandan Juncker, Türkiye'nin, üye bazı ülkelere yönelik sert eleştirilerine son vermesi gerektiğini savundu.

AB’nin Türk halkına elini her zaman uzatacağını söyleyen Juncker ancak üyelik müzakerelerinin başarısız olması için adeta zemin hazırlanılmaya çalışıldığı görüşünü ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)