ABD ve Küba büyükelçilik konusunda anlaştı
Ajanslar

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenledi. Obama, basın toplantısında ABD-Küba ilişkilerine dair tarihi açıklamalarda bulundu.

ABD ve Küba büyükelçilik konusunda anlaştı

KARŞILIKLI BÜYÜKELÇİLİKLER

ABD ve Küba'nın karşılıklı olarak büyükelçilikleri açma konusunda mutabık kaldıklarını söyleyen Obama, şunları söyledi; "Bugün ABD'nin resmi olarak Küba ile diplomatik ilişkileri tekrar kurma ve karşılıklı olarak büyükelçilikleri açmada mutabık kaldığını duyuruyorum. Bu, Küba hükümeti ve halkıyla ilişkilerin normalleştirilmesi çabalarında ve Amerika'daki komşumuzla yeni bir sayfa açmada tarihi bir adım" diyen Obama yaz sonunda Havana'ya elçilik açılacağını da ilan etti.

ABD ve Küba büyükelçilik konusunda anlaştı

"BİR YIL ÖNCE İMKANSIZ GÖRÜNÜYORDU"

Obama, "Bu yaz sonuna doğru, Bakan (John) Kerry, Havana'ya resmi ziyarette bulunarak, Amerikan bayrağını büyükelçiliğimizde göndere tekrar çekecek. Bir yıl önce bayrağımızın orada dalgalanması belki imkansız görünüyordu. İşte değişim budur" ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ 20 TEMMUZ'DA

ABD Başkanı'nın basın toplantısından önce bir açıklama yapan Küba Dışişleri Bakanlığı da başkent Havana'daki ABD büyükelçiliğinin 20 Temmuz'da açılacağını duyurmuştu.