ABD'de hemşireye 'kan örneği' gözaltısı
ensonhaber.com

Utah eyaletinin Salt Lake şehrinde gerçekleşen olayda hemşire, polislerle kısa süreli bir tartışma yaşadı.

ABD'de hemşireye 'kan örneği' gözaltısı

POLİS MEMURU HEMŞİREYİ TUTUKLADI

Trafik kazası geçiren ve bilinci kapalı olan hastasının kan örneğini polise vermeyen hemşire Alex Wubbles, polis memuru Jeff Payne tarafından tartaklanarak gözaltına alındı ardından da kısa sürede serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Temmuz ayında yaşanan olayı hemşire Wubbles daha yeni basınla paylaştı ve olay kısa sürede yankı buldu.

Kamuoyunun olaya tepki göstermesi üzerine Salt Lake polis şefi Mike Brown, yaşanan olayla ilgili hemen bir basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Ayrıca hastanede görev yapan polislerin tutumunu da eleştirdi.

ABD'de hemşireye kan örneği gözaltısı- VİDEO

ABD'de hemşireye 'kan örneği' gözaltısı

"HASTAYI KORUMAYI SEÇTİM"

Basına açıklama yapan hemşire, "O polisin yaptığı zorbalık. Hiç kimse olayın karşısında durmadı. Güvenlik ve üniversite polisinin işi bu olmalı. Bu basit bir kan testi gibi görünse de öyle değil. Bu hastanın kendi adına konuşma şansı yoksa benim de onun hakkında konuşma ve karar verme hakkım yok. Ben de bedeli ne olursa olsun onu korumayı seçtim." diye konuştu.

2016 YILINDA KARAR ALINMIŞTI

ABD Anayasa Mahkemesi 2016 yılında; "Hemşire tutuklama kararı olmayan hastanın kan örneğini polis ile paylaşmama hakkına sahiptir." şeklinde bir kararı yürürlüğe sokmuştu.

ABD'de hemşireye 'kan örneği' gözaltısı

POLİS CEZA ALABİLİR

Bu olayı gerçekleştiren polis hakkında da soruşturma başlatıldı. Hemşireyi tartaklayarak gözaltına alan polisin ceza alacağı düşünülüyor.