ABD'de ırkçı çatışmalar
ensonhaber.com

ABD'de ırkçı eylemler doruk noktasına ulaştı. Geçmişte siyahi karşıtlığı ile bilinen Ku Klux Klan örgütünün meşalelerle eylem yapması gibi aynı yöntemle başlatılan ırkçı gösterilerde meşaleler elden bırakıldı, taş, silah ve sopalar devreye girdi. İşi iyice abartan ırkçılar, ırkçı karşıtlarının üzerine araç sürdü, 1 kişiyi öldürdü.

ABD'de ırkçı çatışmalar GALERİ

ABD'de ırkçı çatışmalar

ABD'de ırkçı çatışmalar

GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE ARAÇLA DALDI

Charlottesville'deki Irkçı karşıtı gösterilerde resmen katliam girişimi yaşandı. Bir araç göstericilerin arasına dalması sonucu 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandığı açıklanmıştı. O saldırıya ilişkin yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Virginia'da göstericilerin üzerine araç sürüldü İZLE

Görüntülerde ırkçı karşıtları sokakta slogan atarken aniden bir aracın üstlerine doğru geldiği, bununla da yetinmeyen sürücünün birde geri giderek eylemcilerin üzerinden geçmeye çalıştığı görülüyor.

Otomobiliyle antifaşist grupların arasına dal James Alex Fields Jr. adlı 20 yaşındaki radikal sağcı bir eylemcinin saldırısı sonucu 32 yaşında Heather H. Heyer adlı bir kadın hayatını kaybederken, 19 kişi yaralanmıştı.

ABD'de ırkçı çatışmalar

IRKÇI ORGANİZATÖRE YUMRUK

Heyer'in vahşice öldürülmesinin ardından, tarafları sakin olmaya davet etmek için,
ırkçı eylemlerin organizatörü Jason Kessler basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamanın yapıldığı sırada etrafta toplanan ırkçı karşıtları Kessler'i yuhaladı,
"kendinden utan","faşit" ve "katil" diye bağırdı.

Irkçı karşıtlarından biri tam o anda Kessler'e yumruk attı, linç edilmeye çalışıldı.
Hemen devreye polisler girdi. polisler tarafından koruma altına alınan Jason Kessler,
olay yerinden uzaklaştırıldı.

ABD'de ırkçı organizatöre yumruk VİDEO


ŞİDDET ARTIYOR

Irkçılar sokakları savaş alanına çevirdikleri gösterilerde geri adım atmıyor. Polislerin müdahalesine rağmen eylemlerinden vazgeçmeyen ırkçılar şiddet olaylarını arttırıken, eyalet polislerinin müdahalesi de yer yer yetersiz kalıyor.

Dün bölgede ilan edilen OHAL'in ardından, bugün eyalet polislerinin yerini özel kuvvetlere balı birlikler aldı. Ellerinde makineli tüfekler ile caddelere müdahale eden polisler olayları yatıştırmaya çalışıyor.

ABD'de ırkçı çatışmalar

IRKÇI KARŞITLARI DA SAHADA

Sokaklardaki gerginliğin artmasına Irkçı karşıtlarının sahaya çıkması da sebep oldu. Olayların yaşandığı Virginia başta olmak üzere bir çok bölgede eylem yapan ırkçı karşıları ile ırkçı gruplar arasında çatışmalar yaşandı. Irkçılar, karşıt görüşlü gruplara sopalarla saldırdı, acımasızca dayak attı.

Olayların yaşandığı virginia'da çok tepki çeken bir an fotoğraflandı. Görüntüde elinde baston olan yaşlı bir adam yerde yatarken, ırkçı gösterici tarafıdnan metal bir sopa ile kafasına vurulduğu açıkca görülüyor.

ABD'de ırkçı çatışmalar

OLAYLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Virginia merkezli olaylar Charlottesville ile de sınırlı kalmadı. Ülkenin bir çok eyaletine sıçrayan gösterilerde Irkçı ve karşıtların çatışmaları meydana geldi.

Virginia'nın ardından Seattle'da gösteri yapmaya çalışan ırkçılar ile polisler arasında çatışma yaşandı. Polisler göstericilerin üzerlerine plastik mermi attı, biber gazı sıktı. Çok sayıda kişi olaylarda yaralanırken, polisler ırkçı göstericiler polisler tarafından gözaltına alındı.

Seattle'da polislerden ırkçı göstericilere biber gazı VİDEO


OLAYLAR NEDEN ÇIKTI

Kentteki olaylar, Amerikan İç Savaşı’nda Güney eyaletlerini temsil eden Konfederasyon Ordusu’nun komutanı General Robert Edward Lee’nin Virginia Üniversitesi’ndeki heykelinin kaldırılmasına yönelik plana karşı aşırı sağcı grupların yürüyüşler düzenlemesiyle başladı.