ABD'de kabusun adı: Harvey
ensonhaber.com

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde Harvey kabusu yaşanıyor. Kasırganın getirisi olan sel felaketi eyaletin dört bir yanını sararken, etkisini heryerde gösteriyor.

Harvey ABD'yi vurdu- GALERİ

Milyar dolarlık bir kent olan Houston'da ortaya çıkan manzaralar oldukça ilginçti. Kentte bulunan gökdelenler adeta sel suları arasında yüzerken, yerleşim birimlerinin neredeyse tamamı sular altında kaldı.

ABD'de kabusun adı: Harvey

ABD'de kabusun adı: Harvey

Kasırganın vurduğu Houston havadan görüntülendi VİDEO

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Meksika körfezine doğru harekete geçen Harvey, arkasında etkisini bırakarak yoluna devam ediyor. Binlerce kişi evlerinin suyla dolması sebebiyle sel suları arasında mahsur kaldı.

Boğulmak üzere olan kişiler, yollarda devriye gezen kanolar ve botları tarafından bulunarak kurtarıldı. Gün boyu sokaklar arasında gezen kurtarma ekipleri, mağdurları sel suları arasından topladı.

HELİKOPTERLER DEVREDE

Kano ve botların etkisiz kaldığı yerler oldu. Bu bölgelerde sürekli helikopterler devriye gezerek boğulmak üzere olan sel mağdurlarını kurtardı. O anlardan birinde de kurtarma görüntüleri kameraya yansıdı.

Boğulmak üzere olan bir kadının yanına inen kurtarma görevlisi, kadını tahliye sepetiyle helikoptere bindirerek kurtardı.

Houston'da helikopterle kurtarma çalışması VİDEO

YAŞLILAR VE HAYVANLAR DA ETKİLENDİ

Harvey'in en büyük mağdurları da yaşlılar ve hayvanlar oldu. Yaşlı ABD'liler boğulmak üzere sel sularında bulunup ekiplerce kurtarıldı. Yürümekte dahi güçlük çeken yaşlılar kucaklarda taşınarak güvenli yerlere götürüldü.

ABD'de kabusun adı: Harvey

Hayvanlar da boğulmak üzere kurtarıldığı sel suları arasından kafeslerde taşındı.

AFET MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Kasırga'dan kurtarılan ABD'liler inşa edilen afet merkezlerine yerleştirildi. Spor salonlarından devşirilen afet merkezlerinde evsiz kalan kasırga mağdurları ağırlandı.

ABD'de kabusun adı: Harvey

Yatakların yerleştirildiği salonda yiyecek içecek servisi de yapılırken, mağdurlar için sağlık merkezleri de oluşturuldu.

ABD'de kabusun adı: Harvey

Houston'da sel sularında su kayağı İZLE

HARVEY EĞLENCESİ

Harvey kabusu bölgede etkisini artırarak gösterirken, kimileri için de bu kabusmeğlenceye döndü.

Genç bir Houston'lı arabanın arkasına bağlanan çekme halatı ile yolda su kayağı yaptı. Araba hareket ettikçe sel suları arasında ilerleyen adam, korkunç kasırgaya aldırış etmeden eğlenceli vakitler geçirdi.

KASIRGANIN MALİYETİ

Harvey Kasırgası Teksas'ın neredeyse tamamına yakınının etkisi altına alırken, hızla Meksika'ya doğru ilerliyor.

Gittiği heryeri sular altında bırakan kasırganın şimdilik maliyeti 150 Milyar doları buldu.

ABD'de kabusun adı: Harvey