ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için anma töreni
AA

abd

ABD'de 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha, Kuzey Carolina Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürülmüştü.

SALDIRGAN TESLİM OLMUŞTU

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim olmuştu.

TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER

ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Saldırının duyulması üniversite çevresinde ve kasabada yankı uyandırırken, akşam saatlerinde aralarında baba Nami Barakat ile anne Leyla Barakat’ın da bulunduğu, Kuzey Carolina Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile Chapel Hill kasabası sakinlerinden oluşan yaklaşık bin kişi, üniversite yerleşkesi bahçesinde anma için toplandı.

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için anma töreni

MUMLAR YAKILDI

Dev ekrana yeni evli çiftin düğün fotoğraflarının yansıtıldığı toplantıda Deah, Yusor ve Razan yerleşkede farklı noktalarda mumlar yakılarak anıldı. Mumların yakıldığı ağaçların etrafına "MuslimLivesMatter" (Müslümanların Hayatı Değerlidir), "EndIslamophobia" (Islamofobiyi durdurun), "RespectForMuslims"(Müslümanlara Saygı Gösterin) yazılı dövizler yerleştirildi.

ABD'de öldürülen üç Müslüman genç için anma töreni İZLE

CİNAYETİN İŞLENDİĞİ SOKAKTA HÜZÜN

Cinayetin işlendiği Summerwalk Circle’da ise hüzün var. Barakat ailesinin evi karanlığa bürünürken, sokak kapısında komşular ile aileyi sevenler ve arkadaşları tarafından bırakılan çiçekler bulunuyor.

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için anma töreni

CENAZELERİ BUGÜN DEFNEDİLECEK

Aralarında NBC, FoxNews gibi televizyonların da bulunduğu Amerikan medyasından birçok kanal sokaktan canlı yayın yapıyor. Komşuların evlerinden çıkmadığı gözlenirken, polis araçları belirli aralıklarla sokaktan geçiyor.
Ölen üç gencin cenazeleri bugün Raleigh mescidinde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için anma töreni

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)