ABD'de polis aracını yaktılar
ensonhaber.com

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentinde geçtiğimiz hafta öğrenci Scout Shultz'un polis tarafından öldürülmesinin ardından çıkan olaylar kaygı verici boyuta yükseldi. Gündüzleri sakin olan caddeler, sokaklar geceleri savaş alanına dönüyor.

ABD'de eylemciler polis aracını yaktı-İZLE

ABD'de polis aracını yaktılar

POLİS ARACI ATEŞE VERİLDİ

Göstericiler ile polisler arasında yaşanan sözlü atışmalar, taşlı sopalı çatışmaya döndü. Polislerin üzerine saldıran göstericilere polism müdahalesi geldi. Biber gazının da kullanıldığı müdahalelerde güvenlik güçleri eylemcileri yaka paça ederek gözaltına aldı.

ABD'de polis aracını yaktılar

Göstericiler ile polisler arasında yaşanan çatışmada bir polis aracı da ateşe verildi. Cip araç, içerisine atılan yanıcı madde sonucu tutuşarak alev aldı. Yangın kısa süre içerisinde tüm araca yayıldı. Araç kısa süre içeriisnde kullanılamaz hale geldi.

ABD'de polis aracını yaktılar

ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gece yaşanan olaylarda polis memurları çok sayıda göstericiyi de yaka paça ederek gözaltına aldı. Dün 80 kişi gözaltına alınırken bugün 20 kişinin daha aynı yerde gözaltına alındığı açıklandı.

Geçtiğimiz hafta Scout Schultz polis tarafından şüpheli görülerek kurşunlanması sonucu hayatını kaybetmişti. Arkasından polis şiddetini protesto etmek için çok sayıda eylemler meydana geldi.

ABD'de polis aracını yaktılar