ABD'de polis şiddeti
ensonhaber.com

ABD'nin California eyaletine bağlı Berkeley bölgesinde Trump karşıtı bir eylem gerçekleştirildi. Bölgeye gelen Ben Shapiro isimli bir Trump yanlısı eleştirmenin konuşma yapmasını protesto eden kalabalık ile polis arasında çatışma yaşandı.

ABD'de protestoculara polis müdahalesi-İZLE

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Trump karşıtlarının olay çıkartmaması için bögede polisler hazırda bekletildi. Gün boyu programın yapılacağı alanın önünde bekleyen polisler güvenliği sağlamaya çalıştı.

ABD'de polis şiddeti

Polislerin nöbette durduğu sırada binaya gelen Ben Shapiro, konuşma yapmak için alana geçti, tam o anda eylem taşkınlığa dönüştü. Protestocular arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesine fırsat vermeyen polisler hemen devreye girdi, sert bir müdahale ile göstericilerin arasına daldı. Polisler jop kullanmadı ancak yumruk ve tekmeler devreye girdi. Kavga eden iki kişiyi polisler anında yere yatırarak yaka paça gözaltına aldı.

ABD'de polis şiddeti

Polisin sert müdahaleleri beraberinde yaralanmaları da beraberinde getirdi. Bbir kadının kanlar içinde yerde yattığı da görüntülendi. Korkudan şoka giren kadına yapılan ilk yardım müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan kadının durumunun iyiye gittiği açıklandı.

ABD'de polis şiddeti

ÇOK SAYIDA KİŞİYE GÖZALTI

Polislerin müdahalesinde şiddetle birlikte gözaltılar da vardı. 20 ve 44 yaşındaki iki kadın ile birlikte çok sayıda erkek göstericinin gözaltına alındığı Berkeley Emniyet Müdürlüğü tarafından doğrulandı.