Abdullah Gül'den twitter açıklaması

Abdullah Gül'den twitter açıklaması

Hollanda gezisi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, twitter konusuna geniş yer verdiği açıklamarında dinleme ve IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehdidine ilişkin de konuştu.

Abdullah Gül'den twitter açıklaması - izle

ERDOĞAN'I YİNE AÇIĞA DÜŞÜRDÜ

Daha önce de Başbakan Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanı'nı da dinlediler" açıklamalarına ters düşen cevaplar veren Gül, yine benzer bir açıklama yaptı. Dinleme kayıtlarının olup olmadığını bilemem ama kayıtlar çıksa da korkum yok" dedi:

TWITTER KONUSU

twitter için girişlerin devam ettiğini söyleyerek "yasaklanması söz konusu değil, ilgili mevzuatı istismar etmemek gerekir" dedi. İşte Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının satır başları;

"İSTİSMAR EDENLERE FIRSAT VERMEMELİ"

İnternetin, herhangi bir şekilde bu tip platformaların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Ancak oralardaki ilgili sayfalarda suç işleniyorsa kapatılabilir, mevzuatımız şu anda bu şekilde. Bunu bilerek istismar edenlere de doğrusu fırsat vermemek gerekir.

"KAPANMADI GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ"

twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor.

"ÜST SEVİYEDE KARŞILIK VERDİLER"

Şunu da ifade etmek isterim. Ben 2012 yılında Slikon vadisini ziyaret ettim. Google, facebook, twitter gibi şirketlerle görüşmelerde bulundum. Yerinde incelemelerde bulundum. twitter'ın genç sahipleri ve CEO'suyla bir araya gelmiştik. Temasa geçtik. Bu tatsız durumun bir an önce bitmesi için diyaloğun başlaması yönünde. Onlar da en üst seviyede karşılık verdi, inanıyorum ki kısa süre içinde problem bitecek. Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Kısa süre içerisinde giderilecek.

"DİNLENMEKTEN KORKMUYORUM"

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün de dinlendiğini belirterek ''Şu anda Cumhurbaşkanı ile ilgili açıklama yapmıyorlar. Niye, 'şimdi zaten Başbakan ile uğraşıyorum diye. Ama vakti gelirse onu da açıklayacaklar'' demişti. Cumhurbaşkanı Gül'e bu konu da soruldu. Gül, şu yanıtı verdi:

"Ortaya çıkan durum şunu gösteriyor ki, bazı devlet görevlileri devletin kendilerine verdiği yetkiyi aşıp kanunların ötesinde bazı dinlemeler yapmışlar. Bunların hepsi suç. Bunlar hukuk çerçevesi içinde delillendirilmeli, kanunlar çerçevesinde cezalandırılmalı. Benimle ilgili de 'ihtimal dışı' diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama şunu söylemek isterim ki bu konularla ilgili herhangi bir kaygım veya herhangi bir korkum söz konusu değildir"

IŞİD'İN SÜLEYMAN ŞAH TEHDİDİ

IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehdidi için de konuşan Cumhurbaşkanı, "Anavatan dışındaki tek toprağımız burasıdır, Türkiye toprağıdır. Anavatan nasıl korunuyorsa aynı şekilde korunur." dedi.