Adalet Bakanlığı Ayşenur Parıldak iddialarını yalanladı
ensonhaber.com

d

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü
Basın Açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın organlarında yer alan Ankara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu Ayşenur  Parıldak'ın "19 gündür tecritte olduğu, gözaltında darp edildiği,60 yaşındaki bir kadının da iki kez çıplak arandığı " şeklinde verilen ve gerçeği yansıtmayan habere ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberde adı geçen ve kurumda barındırılan kişi 3. Kısım C-2 odasında üç kişi olarak barındırılmakta, kuruma polis tarafından getirildiğinde Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi tarafından adına düzenlenen darp-cebir izinin olmadığı raporunun mevcut bulunduğu, kuruma alındığı 11/08/2016 tarihinde tutuklunun kendisinin de imzasının yer aldığı “kolluk güçleri tarafından herhangi bir darp cebire maruz kalmadığı” ibaresi bulunan tutanak dosyasında mevcut bulunmaktadır.

"60 YAŞINDAKİ KADININ ÇIPLAK ARANDIĞI İDDİALARI ASILSIZ"

Haberde iddia edilen 60 yaşındaki kadın tutuklunun iki kez çıplak arandığı iddiası asılsızdır. Kuruma ilk gelen hükümlü/tutukluların görevli kadın personellerin nezaretinde mahkum kabul biriminde kanun, tüzük ve mevzuatlara uygun şekilde, insan onuruna yakışır şekilde üst aramalarının gerçekleştirilmektedir.

"AYŞENUR PARILDAK'IN TACİZE UĞRADIĞI İDDİASI GERÇEK DIŞI"

Ayrıca kurumda barındırılan Ayşenur Parıldak'ın tacize uğradığına ilişkin iddiası tamamen gerçek dışı olup,bu iddiası ile ilgili herhangi bir başvurusu da bulunmamaktadır. Bazı basın yayın organlarındaki haberler algı operasyonuna yönelik olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir,asılsızdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Adalet Bakanlığı Ayşenur Parıldak iddialarını yalanladı