ADD'den Google açıklaması

Bazı ADSL firmaları ve servis sağlayıcılar tarafından abonelerine gönderilen bilgilendirmeye göre, erişimi engellenen IP'ler dolayısıyla Google'in bazı uygulamalarına erişememe veya erişimde yavaşlık yaşanıyor. Bu uygulamadan GoogleMaps, GoogleTranslate, GoogleAnalytics hepsi etkileniyor.

KEMALİZMİN KARIN AĞRISINA SUÇ DUYURUSU
Sansür kararının neden alındığı ve hangi hukuki süreçle yürürülüğe konduğu henüz bilinmiyor. Ancak 2009 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) dünyanın en büyük internet arama motoru Google'ın kapatılması için başvuruda bulunmuştu. ADD, Google arama motorunda "Kemalizmin Karın Ağrısı" şeklindeki kelime ile ulaşılabilen alt sitesinde çeşitli başlıklarda Atatürk'e hakaret içeren bilgilere ulaşıldığı ileri sürülerek, arama motorunun alt sitesinin yöneticilerinin cezalandırılması ve kapatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu konuyla ilgili ADD sitesinde bir basın açıklaması yayınladı. ADD yaptığı açıklamada "Kamuoyunun GOOGLE'e bu kadar sahip çıkmasının yanında Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e yapılan hayasızca ve saygısızca hakaretlere aynı duyarlılığı göstermemesini de anlayamamaktayız. " dedi.

İşte yapılan o açıklama

TERBİYESİZCE İFADELERİ ŞİKAYET ETTİK
Google arama motorunda "Kemalizm karın ağrısı" diye arama yapıldığında ortaya çıkan ve https://sites.google.com/site/kemalizminkarinagrisi/Home adresli sitede Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'e ağza alınmayacak ve yazıya dökülemeyecek nitelikte, son derece terbiyesizce ve bir insanın kişilik haklarına zarar verici nitelikteki yazılar, derneğimizce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde şikayet edilmiştir.

Söz konusu şikayette bu sitenin yetkilileri ve sorumluları tespit edilemediğinde bu tespitin savcılıkça yapılarak ilgililer hakkında gerekli cezai kovuşturmanın yapılmasını ve bu sitenin kapatılması talep edilmiştir.

GOOGLE KADAR ATATÜRK'E DE DUYARLILIK
Basında yer aldığı gibi GOOGLE'un kapatılması gibi bir talep söz konusu değildir. Kamuoyunun GOOGLE'e bu kadar sahip çıkmasının yanında Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e yapılan hayasızca ve saygısızca hakaretlere aynı duyarlılığı göstermemesini de anlayamamaktayız. Şunu unutmayalım ki halen yürürlükte olan Atatürk'ü Koruma Kanunu gereği Cumhuriyet Savcılığı bu gibi durumlarda resen harekete geçme yetkisine sahiptir. Zira yürürlükte bulunan bir yasanın ihlali söz konusudur.

HER TÜRK VATANDAŞININ GÖREVİ
Şüphesiz ki ulu önderimiz Atatürk, ona karşı yapılan bu gibi hayasız saldırılar ile yara alamaz ve zarar göremez. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önder bir kişiliğe, saldırılmasını önlemek de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevi olması gerektiği inancı ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.