Ahmet Hakan yazdı: Böhmermann'ınki şiir değil küfür
ensonhaber.com

Ahmet Hakan yazdı: Böhmermann'ınki şiir değil küfür

Hürriyet yazarı, Alman komedyenin şiir diye okuduğu küfür ve hakaretlerin tamamına baktığını söyleyen Ahmet Hakan "Bunun şiirle alakası bile yok, düpe düz küfür, hakaret, aşağılama" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o bölümler:

"NE VAR CANIM BUNDA" DEMEMELİSİNİZ

Tayyip Erdoğan denilince.. Nevriniz dönse de..

Jan Böhmermann denilen aşağılık Alman'ın televizyon ekranında okuduğu o iğrenç metin için.. "Ne var canım bunda! Altı üstü bir komedyenin okuduğu şiir! Niye bu kadar abartılıyor ki" dememelisiniz..

BAŞTAN SONA DİNLEDİM, MİDEM BULANDI

"Şiir" adı altında ekrandan okunan metni, baştan sona dinledim. Midem bulandı, kusacak gibi oldum, öfkeden deliye döndüm.

MİZAH DEĞİL, BİLDİĞİN KÜFÜR

Jan Böhmermann denilen aşağılık Alman mizah falan yapmıyor, küfrediyordu. Eleştirmiyor, düpedüz sövüyordu. Alay bile etmiyor, en kusturucu sözlerle alenen dümdüz gidiyordu.

TÜRKLERE DE SÖVÜYORDU

Üstelik sadece Tayyip Erdoğan'a değil Türklere de ağza alınmayacak küfürler sallıyordu. "Şiir okuduğu için hapse giren bir siyasetçi, nasıl olur da bir mizahçının şiirine dava açar" falan denilmesin. Çünkü ortada şiir falan yok. Ortada mide bulandırıcı bir küfürname, kusturucu bir nefret sövgüsü, pespaye bir ırkçılık var.