Ahmet Şık'a Ergenekon suçlaması ne kadar doğru

Ahmet Şık'a Ergenekon suçlaması ne kadar doğru

Son Ergenekon soruşturması kapsamında evlerinde arama yapılan isimlerden birisi de gazeteci Ahmet Şık. Medyada daha çok sosyalist kimliğiyle bilinen bir gazeteci.

DARBE PLANLARINI ORTAYA ÇIKARAN NOKTA DERGİSİ'NDE ÇALIŞTI

Ahmet Şık'a Ergenekon suçlaması ne kadar doğru

Şık, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'in darbe günlüklerini 2007 yılında gündeme taşıyan haftalık Nokta dergisinde de çalışmıştı. Öte yandan Ahmet Şık, 'Kırk Katır Kırk Satır 2 - Ergenekon'da Kim Kimdir?' isimli kitabı Radikal Gazetesi yazarlarından Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte kaleme almıştı.

Ahmet Şık'a Ergenekon suçlaması ne kadar doğru

AHMET ŞIK NAZLI ILICAK'A KONUŞMUŞTU

Bir diğer önemli ayrıntı ise Ahmet Şık'ın yeni çıkacak kitabının Odatv bilgisayarlarında çıkmasıydı. Konuyla ilgili Sabah Gazetesi'nden Nazlı Ilıcak'a açıklamalar yapan Şık, şunları ifade etmişti;

ŞIK: KİTAP NOTLARIMIN ODATV BİLGİSAYARLARINDA NE İŞİ VAR

"Nedim, arkadaşım, aynı zamanda meslektaşım. Ne o beni çalıştırır, ne de ben onu. Adı geçen polis müdürlerini, Sabri Uzun'u, Hanefi Avcı'yı, Emin Aslan'ı tanırım. Üçü de yakın zamanda piyasaya çıkacak kitabımda yer alan isimler. Emniyet'teki cemaat örgütlenmesini anlatan kitabımda, komplolarla ayağı kaydırılan polis müdürlerinin başlarına neler geldiğini yazdım. Bitmemiş kitabımın kopyasının Oda TV'de işi ne? Ben de bilmiyorum. İki şık mevcut: Ergenekon güdümünde olduğu ileri sürülen Soner Yalçın'la ortak hareket ediyor olmam. Beni birazcık tanıyan, bu ihtimalin gerçek olmayacağını anlar.

CEMAATÇİ POLİSLER

Soner Yalçın'ın kendisi mi böyle bir bilgi notu yazdı, onu da bilemem. Ama sorgusunda, bu dosyalardan haberi olmadığını söylüyor. Virüslü elektronik posta ihtimali daha aklıma yatıyor. Eğer avukatların iddiası doğruysa, üzerinde çalıştığım kitaptan haberdar olanlar (Cemaatçi polisler) çalışmamı bir şekilde ele geçirip, o bilgi notuyla Oda TV'nin bilgisayarlarına yüklemişlerdir."'