AK Parti ile CHP koalisyon heyetleri bir araya geldi
Ajanslar

AK Parti ile CHP heyetleri, ilk üçü Ankara Palas'ta yapılan koalisyon görüşmelerinin dördüncüsü için bu kez Meclis çatısı altında bir araya geldi.

GÖRÜŞMEYE KATILANLAR

Hükümet kurma süreci kapsamında saat 14.00’de başlayan görüşmede AK Parti heyetine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlık ederken, CHP heyetine Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlık ediyor.

AK Parti ile CHP koalisyon heyetleri bir araya geldi

AK PARTİ'NİN AÇIKLAMASI

Görüşme sonrası iki parti adına da açıklamalar yapıldı. AK Parti adına açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, şunları söyledi; "Son toplantımızı pazartesi yapacağız. Genel başkanlara karşılıklı olarak sunum yapacağımız duruma gelmişiz demektir. Daha sonra genel başkanlar yetkili kurullara iletecek. Koalisyon çıkabilir derlerse bir sonraki aşamaya geçilmiş olacak. Netice olarak nasıl bir karar çıkacak görülecek. Bir kanaat ortaya çıkmış değil. Biz kendi aramızda tespit ettiğimiz ve iki partinin konumlarını görüşebilmesi için makro meseleler bazında görüşüyoruz.

AK Parti ile CHP koalisyon heyetleri bir araya geldi

CHP OLUMLU MHP OLUMSUZ BULDU

Genel başkanımız hatırlarsanız CHP ziyaretinde sonra istişafi görüşme mekanizmasını CHP ve MHP’ye önereceğim dedi. Nihayetinde CHP bunu olumlu buldu. MHP olumlu bulmadı. Ama temasın sürmesi konusunda olumlu baktılar. MHP en başta teklifi kabul etmiş olsaydı CHP ile görüşmeler olduğu sırada aynı şekilde heyetler MHP ile de görüşecekti."

AK Parti ile CHP koalisyon heyetleri bir araya geldi

CHP'NİN AÇIKLAMASI

Görüşmenin ardından CHP'li Haluk Koç da bir açıklama yaptı. Haluk Koç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün görüşülen herhangi bir koalisyon değildir. Birikmiş sorunları çözebilecek özelliklere sahip koalisyon çalışmasıdır. Milletimiz bize birbirinizle görüşün uzlaşın sorumluluğu yükledi.

AK Parti ile CHP koalisyon heyetleri bir araya geldi

"KİMSEYE KAPILARI KAPATMADIK"

Siyaset en sıkıntılı günlerde kişisel çıkar arama aracı değildir. Sonuç istediğimiz gibi çıkmayınca haydi bir daha diyemeyiz. Bizler halkı vekiliyiz. Halkımız ne emrederse ne işaret ederse onu yerine getirmekle sorumluyuz. Kimseye kapıları kapatmadık, ötekileştirmedik, yok saymadık. Tüm partilere hak ettikleri saygı ile yaklaştık. 14 ilkemizi paylaşarak çağrıda bulunduk. AK Parti ile koalisyon görüşmelere bu esaslar çerçevesinde başladık.