AK Parti'de tarihi kongre İZLE

ak parti

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek.

HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE

40 bin kişinin katılacağı kongrede Erdoğan veda konuşması yapacak. Tek aday Davutoğlu partililere ilk mesajını verecek. Kongrenin ana teması ise: “Hep birlikte yeni Türkiye”

AHMET DAVUTOĞLU KONGREYE KATILDI İZLE

AHMET DAVUTOĞLU KONGREYE KATILDI

Saat 09:40'dan itibaren salona bakanlar girmeye başladı. Taner Yıldız ve Nihat Zeybekçi salona eşleriyle birlikte geldi.

Saat 10:00 civarlarında Ahmet Davutoğlu konuşmaların yapılacağı platforma geldi ve eşiyle birlikte salondakileri selamladı.

KONGREDEN GÖRÜNTÜLER

AK Parti'de tarihi kongre İZLE

Erdoğan: Bu bir veda değil Fatiha İZLE

ERDOĞAN KONGRE SALONU ÖNÜNDE HALKA SESLENDİ

Saat 10:10 civarından kongre salonu önüne gelen Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, halka seslenidi.Erdoğan, konuşmalarında şunları söyledi;

"Böyle anlamlı bir buluşmada bir arada olmanın mutluluğu içersindeyiz.  Bizim bu konuşmamız bir misyon değişikliği değildir, sadece bir isim değişikliğidir. Ve asla bir veda değildir. Bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir milattır bunu böyle bilesiniz. Misyonumuzdan taviz vermedik ama 77 milyonu kucakladık. Cuma günü inşallah yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır. Sizlerden ayrılmıyorum ama bugüne kadar genl başkan ve Başbakan sıfatıyla aranızdaydım. İnşallah bundan sonra seçimiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda yer alacağım. "

Erdoğan'ın Kongrenin yapıldığı salona girişi İZLE

ERDOĞAN SALONDAKİLERİ SELAMLADI

Erdoğan, kongre salonu önünde halka hitap ettikten sonra salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte girdi. Erdoğan, salondakileri selamladı.

AK Parti'de tarihi kongre İZLE

40 BİN KİŞİYLE DEV KONGRE

AK Parti, bugün olağanüstü kongreyle yeni genel başkanını ve Başbakan adayını seçecek. 3 bin kişiye davetiye gönderilen kongreye Ankara dışından bin 20 otobüsle, 40 bin kişinin katılması bekleniyor. Kongrenin yapılacağı Arena Spor Salonu’nda hazırlıklar tamamlandı. Salonun dışında kalan konuklar, bahçeye konulan dev ekranlardan hem Tayyip Erdoğan’ın veda konuşmasını hem de Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasını dinleyebilecek. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan’ın koltuğuna oturacak olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kongrede tüm delegelerin imzasıyla aday gösterilecek.AK Parti'de tarihi kongre İZLE

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'nun ise Başbakan olmasıyla Türkiye yeni bir modele geçiyor. Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesiyle kapısı açılan sistem şöyle: "İcranın yeni merkezi, anayasal yetkiler içinde Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na taşınıyor.