AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingi

AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingi

Dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun doldurduğu Kazlıçeşme'de bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti mitinginde konuşacak. Miting alanı dolu.. Sahne kuruldu, alan AK Parti flamaları ve balonlarla süslendi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu hedeflerinin Kazlıçeşme'deki en büyük mitingi gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Vatandaşlar miting alanına 3 noktadan giriş yaptı. Polis kontrol noktaları da hazırlandı.

MİTİNG ALANINDAN GÖRÜNTÜLER

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Kazlıçeşme ilçesinde halka seslendi. Erdoğan'ın konuşmasında satır başları..

İLÇELERİ TEK TEK SELAMLADI

Başbakan Erdoğan konuşmasına İstanbul'u selamlayarak başladı. "Ey aziz İstanbul burada olan tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Burada olamayan tüm İstanbullular'a sesleniyorum, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kadıköy, Çatalca, Esenler, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Kartal, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Şile, Şişli, Ümraniye, Zeytinburnu sizi selamlıyorum. Geleceğimiz umudumuz çocuklarımız, sizleri selamlıyorum. Bu coşku için sizlere teşekkür ediyorum."

NECİP FAZIL ŞİİRİ OKUDU

Erdoğan arkasından Necip Fazıl Kısakürek'in Canım İstanbul şiirini okudu. "Size Sakarya'nın selamlarını getirdim" dedi. "Gittiğim her şehirde ozanları, arifleri, aşıkları Rahmetle yaad ediyoruz. Bize düşen bu bunu yapmaya devam edeceğiz. İstanbul'da Kanuni Sultan Sülayman, Yahya efendi, Mimar Sinan, Mehmet Akif, Fatih Sultan Mehmet'imi sayayım? Adnan Menderes, Turgur Özal, Hz Yuşa bu güzel insanlara buradan teşekkür ediyorum. Bu sıcakta çok beklediniz, gelirken tüm kardeşlerimin dağıldığını gördüm, bu yolda cefa var ama sizde vefa var. Bu şehre hizmetkar olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum, bana bu görevi verdiği için Allah'a şükür ediyorum, bana bu görevi verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum."

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten birşey; hava, renk, edâ, iklim;
O benim, zaman, mekân aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misâle.
İstanbul benim canım; Vatanım da vatanım...
İstanbul, İstanbul...

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Erdoğan'ın konuşması sırasında miting alanında dev bir Türk bayrağı açıldı.. Erdoğan "Yine bir sürpriz var" diyerek alana dönerek "Ama bu bayraktan rahatsız olanlar var. Yıldızından ayından rahatsız olanlar var. Hakkari'de, BDP'lilerle birlikte CHP bayrağını tutturup Türk Bayrağı'nı tuturmayanlar var. 12 Haziran onlara da hesap sorma günü olacaktır." dedi. Erdoğan'ın sözleri üzerine alandan yuh sesleri yükseldi.

AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingiBen bu şehirde doğdum bu aziz İstanbul'da büyüdüm. Ben bu şehrin insanı nasıl ağlattığını da biliyorum, nasıl güldürdüğünü de. Siyasete bu şehirde başladım bu şehirim Belediye Başkanı oldum, İstanbul'un milletvekili Türkiye'nin başbakanı olarak bu ilin başını öne eğmedim. Beni bu şehirden hapse yolladılar.. İstanbul tarih demektir, Kabil'in, Saraybosna'nın, Gazze'nin İstanbul'a baktığını biliyorum. Bu şehir 3 kıtada hutbelerin okunduğu şehirdir. 5 kıtanın gözyaşlarının aktığı şehirdir. Gözü yaşlı çocukların bize aktığının farkındayız, medeniyetin, üzerimize yüklenen mirasın farkındayız. Biz millet, hizmet, demokrasi, özgürlükler, temel hak ve hürriyetler diyoruz.

KABİLE ÜLKESİ DEĞİLİZ

Zalimin egemen olduğu bir dünya değil hoşgörünün, saygınlığın, kardeşliğin egemen olduğu bir dünya istiyoruz. İşte onun için tüm dünya İstanbul'a bakıyor ABD, ,AB, NATO, G20'de bunları anlatıyor madurlara çalışıyoruz. Biz dikdatörler bu ülkeyi ezmesin, ellerinde büyük imkanlar olanlar savaş baronlarıyla çocukları öldürmesin. Uluslararası sularda saldırı yapılmasın, Fosfor bombaları Gazze'nin üstüne inmesin, bizim derdimiz bu. Kendi çevremizde sıfır sorunn dedik, Kafkaslar'da, Ortadoğu'da kardeşliği savunuyoruz. Türkiye büyük bir ilimiz, biz sıradan bir ülke değiliz, biz bir kabile ülkesi değiliz, bize büyük düşünmek yakışır.

AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingiİstanbul'da aldığımız ilham budur, bu ülkeye hizmet edip büyüteceksek, yoksulluğu aza indireceksek bunu demokrasi ile yapacağız. 8,5 yıl boyunca bu şekilde büyüttük bu şekildede devam ettireceğiz. İstanbul Türkiyede ölçü, 12 Haziran'dan sonra hedefimiz yeni bir anayasa, millet el koydu, o günden beri hayır dualarınızla, demokrasiyi güçlendirdik. Artık ileri demokrasi diyoruz. İstanbul'un sandıkları gümbür gümbür patlattığı 12 Haziran diyoruz, buna hazırmıyız? 1 Hafta kaldı kapı kapı dolaşmaya varmıyız? Biz büyük ölçüde hazırız, 367'nin üzerinde milletvekili ile gelirsek sözü bize millet vermi olacak. Biz yeni bir anayasa derken CHP kahve içmeye gelirsiniz dediler, CHP gurubunda çektirdiğim resimler var MHP gurubuyla çektirdiğim resimler var sıralar bomboş sadece orada.. Bu millet bize parlemantoda çalışalım diye oy verdi. Ama bunlar yatıyor, bunlar aceleniz ney neden sabahlara kadar çalışıyorsunuz diyorlardı, evet bizim çalışmamız lazım, demokrasi, hukuk çerçevesini yakalamak için çalışmamız lazım. Bu süreci böyle devam ettiriyoruz ettireceğiz. Biz geçtiğimiz yıl 12 Eylül'den bugüne kadar 26 yasayla geldiğimiz noktadayız hamd olsun iyiyiz, biz istiyoruz ki Türkiye'de farklı bir şey yaşayalım, eğer bu ülkeyi büyüteceksek, bunu demokrasi özgürlükle yapacağız.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YLE UĞRAŞACAK VAKTİM YOK

Bu süre içerisinde attığımız adımlar var fakat kalkıpta Ne Kılıçdaroğlu'yla ne Bahçeli'yle uğraşacak değilim, vaktim yok. Ama ne devaldım bunu da söylemem lazım.. MHP iktidarı 280 aldığı milli geliri, 230 milyon dolar olarak devretti. Biz kaça çıkardık 470 milyon dolara çıkardık.. Şimdi bunu söylemeyelim mi? Türkiye'nin borç stoku ne kadardı, milli gelirin yüzde 61'i idi. Şimdi ne oldu, yüzde 27. CHP zamanında borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 7. Sen milli gelire bak 740 milyar dolar artık. Atalarımız, borç yiğidin kamçısıdır diye boşuna dememiş. Enflasyon yüzde 30'du şu anda yüzde 27. Bizden önceki MHP iktidarı İMFnin borcunu 4,9 milyar dolara düşürdük,8,5 yıl boyunca IMF'den borç almadık, güçlüyüz, inaçlıyız, yere sağla basıyoruz, bunlar milliyetçi değil mi? milliyetçilik bu millyeti sevmektir, biz ırkçı milliyetçi aramıyoruz, kimse doğduğunda şu etnik unsur bu etnik unsur diye söylemesin, Allah insanoğlunu kabileler halinde yaratmış. Kimseyi aşağılayamayız.onun için Türkiye'de Laz, Roman, Türk, Kürt'ü yaradılanı yaradan dan ötürü sevdik farkımız bu.

Merkez Bankasını döviz rezervi 97 milyar dolar oldu. Sayın Kılıçdaroğlu yolsuzlukların olduğu ülke bu mu? Yandaşın Bahçeli ile beraber mi bu kararı aldınız? Şu anda Merkez Bankamız güçlü. Soruyoruz IMF'ye olan borcu 5 milyar dolara indirdiğimiz için mi yolsuzluk var. Cumhuriyet tarihinin yarısında yapılan dersliği 8 yılda yaptığımız için mi yolsuzluk var? 13 bin 600 kilometre yol yaptığımız için mi yolsuzluk var?

CHP'DE YOKSULLUK VAR

Antalya'ya gittim Antalya'da yanıma bir beyefendi geldi şu toz şeker dağıtım kartı. Burada 1973 yılında İbrahim Karaca adındaki vatandaşımız bu kartla toz şeker alırdık diyor. Kardeşlerim CHP budur. Trabzonda bir vatandaş elime nüfus cüsdanını tuttursu 1942 senesinde 2 metre trit bezi verildi diyor nüfus cüzdanında altına da damga vurmuşlar. Trabzon'da Akçaabat'tan bir vatandaşımız. 15 Temmuz 1937 doğumlu bir amcamız. Sayın Baykal 70'li yıllarda enerji bakanıydı mazot bulamıyorduk, gençler bunu bilemez, bu CHP'de yoksulluk vardır. Böyle kurusıkı atmak kolaydır, İstanbul eğitimde 163 bin derslikten İstanbul'un nasibi 60 bin'in üstünde İstanbul için bu sayı yeterli olmaya bilir.1 milyona yakın bilgisayar yolladık İstanbul'da buradan fazla nasibi alanlardan 100 bin civarında bilgisayar. Kitapları ücretsiz olarak verdik mi? Sosyal güvencesi olmayan ilköğretimde erkeğe 30 kıza 35 ortaöğretimde erkeğe 45, kıza 55 Lira veriyoruz. Master öğrencilerine 480 Lira, Doktora öğrencilerine 720 Lira veriyoruz. Artık okullardan kara tahtayı kaldırıp yerine bilgisayar donanımlı akıllı tahta yerleştiriyoruz, her çocuğumuza bir adet elektronik kitap vereceğiz. Her şey bunun içinde bütün müfredat bunun içinde bütün bunlar ücretsiz olarak verilecek, zengin fakir ayrımı yapmak sızın dağıtacağız. ABD'de George, Mary, Almaya'da Hanz bunlardan istifade ediyorda bütün bu topraklarda Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'm bunlardan neden istifade etmesin? Seçimden sonra 4 yıl içerisinde bu akıllı tahtaları monte edip elektronik kitapları dağıtacağız.

KANAL İSTANBUL PROJESİ

İstanbul'da bir kanal yapılacak. Kanalın etrafında bir yaşam merkezi oluşturulacak. Kanalda biz gemileri yüzdürdük hata yaptık insanları yüzdürecektik, bu Kılıçdaroğlu çıkar; Bu insanları yürüttünüz de insanlar yüzmeyi bilmiyor derdi. 10 Binlerce insan oralarda iş sahibi olacak, oralarda belli Alışveriş merkezleri olacak orada insanlar yaşamı yakalayacak, bütün Karadeniz'in balıkları Marmara ile buluşduracağız. Boğazı büyük bir sıkıntıdan kurtarıyoruz. Geçen çıkmış bir televizyonda Montre hata yapıyor diyor Montre sana mı kaldı? Buradan 150 Bin tonluk tankerler geçtiği zaman dümenin takılması halinde oradaki tehlikeyi görüyormusun? Biz hem çevre, hem ülkemizi korumak zorundayız hemde o çevrede yaşayan insanları korumak zorundayız. Kanal İstanbul'un böyle bir değeri var, Kılıçdaroğlu daha çıraklık eğitiminden geçmedi.

EY CHP İSTANBUL'A NE YAPTIN

İstanbul'a 2 büyük şehir dedik, konuşulan İstanbul'a deprem dayanıklılığı yapılmadı dedi Alternatifleri sıralayacağız. Kirada otur kiranı verelim diyeceğiz. Kabul etmezse kamulaştıracağız. 3 alternatif sunacağız. Biz şehir kurmakta tecrübeliyiz Başakşehir, Ataşehir'i biz kurduk. Ey CHP sen İstanbul' a ne yaptın ne yapacaksın? Biz yaptığımızla konuşuyoruz, Kılıçdaroğlu sen buralara ne yapacaksın,

MERKEZ BANKASI'NDAKİ PARAYA SULANDI

TV'lerde sormuyorlar.. Televizyonda takılmış her aileye 600 Lira verecekmiş senin verecek olanlarını biz veriyoruz zaten. Her doğan aile sağlık sigortasıyla doğuyor mu? Biz sosyal güvencesi olmayanlara 150 lira veriyoruz, bir özürlü bakıyorsa asgari ücret veriyoruz. Bu baktı ki Merkez Bankasının kasasındaki paraya sulanıp bu parayı boşaltırız diye düşünüyor, ama benim milletim buna prim vermeyecek. Bizden önce MHP, SSK Genel Müdürlüğü yapan Kılıçdaroğlu döneminde ölülerimiz hastanede kalıyor muydu? Ben bir SSK'lıydım işçiydim bizim anamızı ağlattılar. Doktora git para ver, ilaca para ver. Gidin yaşadıklarımızı CHP'lilere anlatın. Bizim görevimiz ikna etmek değil anlatmak. Biz anlatalım kalplerin sahibi Allah'tır.

BİZ KANUNİ'NİN TORUNLARIYIZ

1 Katrilyon yatırım yaptık İstanbul'a, bir hastane yapacağız, 2 Bin yataklı, sokakta sedyede hasta kalmayacak artık bantlarla bu yollardan hastaneye taşınacak, her ilçede bir devlet hastanesi olacak ayriyetten bir şehir hastanesi kurulacak. Ayrıca; şu ana kadar İstanbul'a yapılacak hastaneleri sayacak değilim tomografi emar cihazları koskoca İstanbul'da kaç tane tomografi cihazı vardır 10 tane tomografi cihazı varı 2-3 ay sonraya erteliyorlardı 51 tomografi 31 emar cihazı var şu anda. Kaç tane diyaliz vardı 1164 şimdi 2730 tane diyaliz cihazı var. 112 acil sevrisi 30 taneydi şimdi 157, ambulans sayısı 38'di şimdi 230 tane ambulans var. Biz Kanuni'nin torunlarıyız. Bir sağlıklı nefese gerekirse devleti veririz, İstanbul Avrupa Adliye saraylarını bitirdik, İstanbul Anadolu yakası Kartal'da muhteşem bir adalet sarayını bitiriyoruz, onunda açılışını yapacağız.

BELEDİYE BAŞKANLARINI TOPLA BİR ÖZHASEKİ YAPMAZ

Toki olarak İstanbul'a 110 bin konuta başladık birçoğunu sahiplerine teslim ettik, Sayın Bahçeli TOKİ başkanı ve Başbakanı şikayet edeceğim diyor, 8,5 yıl geçti geç kaldın. Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz. Bunlar adeta ruh ikizi Sayın Kılıçdaroğlu diyordu ki; Kadir Bey ile ilgili elimde dosya var diyordu ama çıkarmadı Kadir Bey'in dokunulmazlığı yok, dürüst değil dürüst değil. Tutturmuş benim Belediye başkanımla uğraşıyor, senin bütün belediye başkanlarını topla bir tanesi bir Mehmet Özhaseki yapmaz. Onlar Kayseri'yi nasıl dönüştürdüğü ortada. 'Edirne Belediye Başkanı'yla aynı resimdesin' diye soruyorlar Kılıçdaroğlu'na. 'Yargı henüz karar vermedi' diyor, yahu benim Mehmet Özhasekim'le ilgili bir dava bile açılmış değil. Sevgili vatandaşlarım bunların hesabını sandıkta verin.

CHP YIKAR BİZ YAPARIZ

Biz miletle geldik terörle değil, bunlar siyaseti böyle görüyorlar, ama bu hesabı 12 Haziranda benim milletim bu oyunu bozacak. Ulaştırmada Eskişehir'e kadar hızl tre geldi İstanbul arası hızla bitiyor, Sabiha Gökçen yoğun çalışıyor aynı şekilde Atatürk Havaalanı çok çalışıyor 30 Bin insan taşıyor bunlar şu anda, biz vatandaşımızın huzurunu arttırdık, artık araba yerine uçakla giden yolcular var, uçak sesini duyduğumuzda sırt üstü yatıp uçapı izlerdik ama artık bunu yapmıyoruz. en uzak yerde 1 Saat arası gidiyorsunuz. Uşak- Afyonkarahisar arasında ortak havaalanı yapıyoruz, Hakkari'nin Yüksekovasına Şırnak'ın Cizresine yapıyoruz, onlar bunlardan bahsetmiyor.

Taksim'i şu andaki konumundan çıkarıyoruz, Taksim meydanındaki o yeşil alan topçu kışlası idi CHP'nin Belediye valisi Lütfü Kırdar'ı yıktı sonra tepkiler gelmeye başladı, şimdi topçu kışlasını tekrar biz inşa edip oralarda alışverişimizi oraya yapacağız. Taksimde bütün araçları yerin altına alacağız, Taksim yürüyüş alanına dönüyor, CHP yıkar biz yaparız.

YASSIADA PROJESİ

1960 Yassıada bizim için Yaslıada şu anda burayı bu Yaslıada'dan çıkarıp sağlam olan binalar tamamdır ama diğer binaları inşaa edip oralara kültür merkezleri açacağız, verirlerse kütüphaneleri değerlendireceğiz, orada kültür, hoteller inşaa edeciz. Bu adaları Yaslıada olmaktan çıkarıp Demokrasi Özgürlük adası yapacağız, istiyoruz ki orada yargılananları biz düzeltelim istiyoruz yanlışlarla devam etmek amacında değiliz. Merhumların ruhu şaad olmasını istiyoruz.

DİŞLERİNİ SÖKERİM CEVABI

İstanbul 12 Haziran'da buralarda sandıklar patlıyacak. Dün CHP başkanı burada 1 Milyon insan olduğunu söylemiş, tüm emniyer burada sayım yapıyor bu şişiriyor en fazla 100'dü, buradaki katılım İzmir'den fazla, istiyorsa televizyona fotoğrafları koysun karşılaştırsın öyle diyorsa burada 10 Milyon var, sahneyi burada değil önde kurdurmuş bu alanın 4'de 1'inde yaptı mitingini. Dün; Onun dişlerini sökeceğim diyor, sen hesap uzmanımısın diş doktorumusun? Meslek şaşırdı galiba, fakat Kılıçdaroğlu ben bu dişleri sana emanet etmem ama Allah bu ülkeyi senin gibi hesap uzmanlarının eline düşünmesin, bu noktada geridesin akıl hocalarını değiştir, hazırmıyız? Havada aslında çok güzel, ama yanlış duyuru yapıldı. Tüm Türkiye'ye buradan sesleniyoruz, 400'e yakın balıkçıya selamlarımı yolluyorum '