Akdeniz'de sondaj yapan Afrodit'ten ilk fotoğraflar

Akdeniz'de sondaj yapan Afrodit'ten ilk fotoğraflar

Politis gazetesi, ''Afrodit'' olarak adlandırılan 12. parselde sondaja başlayan Noble Homer Ferrington platformunun fotoğraflarını ''ilk kez'' yayımlandı.

AFRODİT FOTOĞRAFLARI

Bu arada, Politis gazetesi, Rum tarafının ileri sürdüğü sözde ''Münhasır Ekonomik Bölgesi''nde (MEB) ''Afrodit'' olarak adlandırılan 12. parselde sondaja başlayan Noble Homer Ferrington platformunun fotoğraflarını ''ilk kez'' yayımlandı.

Politis, ''Platformumuz bu'' başlığıyla manşetten verdiği haberinde, platformdan fotoğrafları okuyucusuna aktardı.

Akdeniz'de sondaj yapan Afrodit'ten ilk fotoğraflar

İKİNCİ TUR İMTİYAZLAR

Öte yandan, Rum yönetiminin, Doğu Akdeniz'de sözde MEB ilan ettiği alanda ayırdığı parseller için ikinci tur imtiyaz hakkı dağıtımı ihalesine 2011 sonundan önce çıkacağı haber verildi.

Kathimerini gazetesi, Rum yönetiminin imtiyaz hakkı vereceği şirketleri seçmede, İngiliz, Rus ve Fransız şirketlere öncelik tanımak eğiliminde olduğunu yazdı.

Akdeniz'de sondaj yapan Afrodit'ten ilk fotoğraflarHabere göre, Rum yönetimi parselleri, ''Kıbrıs çevresinde, kendisi açısından bir kalkan olarak işleyecek bir çıkarlar dokusu yaratacak'' şekilde paylaştırmayı planlıyor. İkinci tur imtiyaz dağıtımı, Doğu Akdeniz'deki 13 parselden geriye kalanların (12 numaralı parsel Noble Energy'ye verildi) tamamıyla değil, 3-4 tanesi ile ilgili olacak.

Akdeniz'de sondaj yapan Afrodit'ten ilk fotoğraflar

ÖNCELİK HANGİ ŞİRLKETLERE VERİLECEK

Gazeteye göre bir Rum hükümet yetkilisi, önceliğin Rus Gazprom, Fransız Total ve Gaz de France, Amerikan Chevron ve Norveç'in Norway's Statoil şirketlerine verileceğini söyledi.

İkinci tura İngiliz ilgisi de bulunduğu, ancak Shell şirketinin ilgi gösterip göstermediğinin ise bilinmediği belirtildi.