AKP'li Tayyar: PKK'yı MİT kurdurdu

AKP'li Tayyar: PKK'yı MİT kurdurdu

AK Parti'li Şamil Tayyar, katıldığı TV programında CHP ve Kürt sorununa dair açıklamalarda bulundu.

Kürt sorunu yoktur PKK sorunu vardır diyen Tayyar, Kürt meselesine ilişkin şunları söyledi:

PKK ÇOK ULUSLU BİR ŞİRKETTİR

"PKK belli bir misyonla yola çıkmıştır. Gelinen noktada PKK'nın Kürt sorunu yoktur, Kürtlerin PKK sorunu vardır. Bugün Öcalan da Murat Karayılan da 'silahları bırakıyorum devlet ile anlaşacağım' dese bile bu devam eder. 36 ülkede örgütlenen PKK çok uluslu bir şirkettir. Öcalan ifadesinde de bu ülkelerle ilişkisini anlatıyor zaten. Türkiye bu mücadeleyi PKK'nın arkasındaki güçlerle de vermelidir."

PKK-MİT görüşmeleri hakkında ise Tayyar şöyle konuştu:

PKK MİT'İN KURDURDUĞU VE KONTROL ALTINA ALAMADIĞI BİR ÖRGÜTTÜR

"Geçmişten günümüze kadar terör örgütü ile devlet arasında sürekli olarak bir ilişki kurulmuştur. Bu yeni bir şey değildir. Zaten PKK, MİT içerisindeki bir grubun kurdurduğu ve daha sonra kontrol altına alamadığı bir örgüttür. Amaç Kürt orijinli ve diğer örgütleri ortadan kaldırmaktır. Fakat hesaplar 12 Eylül askeri darbesi ile bozulmuştur."

BELGELERİ İSRAİL SIZDIRDI

Belgelerin sızdırılmasında adres olarak İsrail'i gösteren Tayyar, "Belge sızdırmanın da artan terör olaylarının da arkasında İsrail var! Belgeleri sızdırmanın PKK açısından hiçbir yararı yok. Kürt meselesinin çözümüne dair geçmişte önemli adımlar atıldı. Bu eylemlerin artırılmasının PKK açısından ne gibi bir yararı olabilir? Sızdırılan metne bakınca da PKK temsilcilerinin sözlerinin kısaltıldığını ve ayıklandığını görüyoruz. Bu meselelerin iyi okunması gerek." dedi.

CHP İLE 2071'E KADAR İKTİDARIZ

CHP konusuna da değinen Tayyar, "Bu CHP ile 2023 değil 2071'e kadar iktidarız." açıklamasını yaptı. Tayyar, "CHP'yi çok fazla konuşmaya gerek yok. Onlar birbirlerine yetiyorlar zaten. Toplum da CHP'yi çok iyi anlamış ve algılamış vaziyette. Bu CHP zihniyeti devam ettiği sürece biz Cumhuriyet'in 100. yıldönümü değil Malazgirt Zaferi'nin 1000. yıldönümü olan 2071'de bile iktidar olabiliriz." ifadelerini kullandı.