Alex: Aykut Kocaman kitabımda yer almak istemedi

Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Brezilyalı efsane oyuncu Alex De Souza, NTVSPOR'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol adlı programda Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.

Alex: Aykut Kocaman kitabımda yer almak istemedi

"AYKUT KOCAMAN KİTABIMDA YER ALMAK İSTEMEDİ"

Fenerbahçe'de yaşadıklarını ve ayrılık sonrası süreci anlatan Alex "Bir kitap yazmaya karar verdim. Kitapta Türkiye kariyerimde beni tanıyan insanların yer almasını istedim. Ama Aykut Kocaman bu kitapta yer almak istemedi" dedi.

İçini en çok acıtan şeyin Kadıköy'de son bir kez daha maça çıkamamak olduğunu belirten Alex, "Bu duruma çok üzülüyorum" dedi.

"EN İYİ ZAMANLARIMI BURADA GEÇİRDİM"

Alex'in açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

2012 yılında Türkiye'den ayrıldıktan sonra ilk defa Türkiye'ye gelişim. Bana halka da seslenme fırsatı tanıdığınız için teşekkür ederim. Çocuklarım burada doğdu. Hayatımda Türkiye'yi başka yere koyamam. En iyi zamanlarımı burada geçirdim

Kişisel olarak küfür yemedim ama kendi taraftarımız tarafından Sakarya maçında ıslıklanmıştım. Aslında ben saha içerisinde taraftarın verdiği tepkilere olağan bakıyorum. Beklentiler gerçekleşmeyince bir hedef arıyorlar. O günkü maçta başkan ayağa kalkıp o insanların tepkisine katılmadığını belirtmişti.

"KADIKÖY'DEKİ MUHTEŞEM ATMOSFERİ ÖZLÜYORUM"

Kadıköy'deki o muhteşem anları çok özlüyorum. Aklıma her zaman ilk gelen şey taraftarlarımız. Benim için özel olan Türkiye'den giderken havalanına taraftarların beni uğurlamaya gelmesi unutulmazdı. Giderken geldiğim günden daha fazla taraftar vardı. Pek çok oyuncu gelirken çok sayıda taraftar tarafından havaalanında karşılanır ama giderken yapayalnız gider. Benim açımdan o gün çok önemli ve unutulmazdı. Futbol yaşantımın en büyük kısmı Fenerbahçe'de geçti. Benim için ne ifade ettiğini anlatmak çok zor. Aykut Kocaman bana kitapta yer almak istemediğini söyleyince ben buna saygı duydum ve konu kapandı.

"AYKUT KOCAMAN'A KIRGIN DEĞİLİM"

Kimseye kırgın değilim, Aykut Hoca'yı desteklemediğim düşünülüyor ama öyle değil. Onun kafasındaki fikirleri gerçekleştirebileceği bir takımı tekrardan çalıştırmasını temenni ediyorum. Aykut Hoca ile aramızdaki sorunu kendi aramızda halletmeliydik, belki o belki de ben hatalıydım. İletişim sorunu yaşadık, birbirimize karşı kopuktuk. İletişimimizde engeller vardı. Yaşanan sorunlar, ilişkimizi kopma noktasına getirdi. Aykut hoca da çözümü beni takımda istememekte buldu ve ben bunu kabul etmedim, Başkan Aziz Yıldırım'a gittim. Başkanın da karar alması gerekiyordu ve kontratımı sonlandırdı. Umarım ikisi de hayatlarında başarılı olurlar. Sıkıntıları varsa çözebilirler. Ben şuanda ayrıldım ama kötü duygular beslemiyorum. Bir düşmanlık ya da sevmemezlik kesinlikle yok. Umarım hem Aykut Kocaman hem de Aziz Yıldırım hedeflerini başarabilirler.