Aleyna Tilki içkili mekanda konser veremeyecek
Ajanslar

1

16 yaşındaki şarkıcı, lise öğrencisi Aleyna Tilki'nin içkili mekânlarda sahneye çıkmasının kanunen yasak olduğu ortaya çıkmıştı. Aleyna Tilki'nin dün akşam Beyoğlu'nda sahneye çıkması planlanıyordu.

Ancak mekân dün sabaha karşı konserin iptal edildiğini açıkladı. Mekân, konserin neden iptal edildiğini ise izah etti:

VALİLİKTEN İZİN ÇIKMADI

"21 Ekim Cuma Günü yapılması planlanan Aleyna Tilki konserimiz için İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'ne (Etkinlik Müracaatı) sahneye çıkma izin belgesi için mekânımız tarafından başvuru yapılmıştır. Aleyna Tilki'nin gece kulübümüzde sahneye çıkması İstanbul Valiliği'nce uygun görülmemiştir. Bu sebeple Aleyna Tilki konserimizi gerçekleştiremeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMİŞTİ

Günaydın'ın manşete taşıdığı, 18 yaşından küçük bir çocuğun içkili mekânlarda çalışmasının çocuk istismarı suçuna gireceği yönündeki haberler, yetkilileri harekete geçirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı da 18 yaş altı çocukları çalıştıran içkili mekânları mercek altına almıştı..

"FANLARIM VARDI"

Tilki geçtiğimiz günlerde konuk olduğu bir programda, “Sokağa çıktığımda herkes beni Aleyna geçiyor diye parmakla gösterirdi. Birinci sınıftan beri takıntılı fanlarım vardı” cümlelerini kullanmış, sosyal medyada egosu alay konusu olmuştu.