Almanya'dan dönerci cinayeti tazminatı

Alman Bakan, tazminatların ödenmeye başlandığını açıkladı..

Haber Merkezi Haber Merkezi
Almanya'dan dönerci cinayeti tazminatı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Almanya Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, aşırı sağcılar tarafından öldürülen 8 Türk ile 1 Yunanın yakınlarına 5 ile 10 bin Euro arasında tazminat ödenmesine başlandığını söyledi

ÇOK SAYIDA TALEP VAR

Alman Bakan, Berlin'de yaptığı açıklamada, bazı kurbanların yakınlarına tazminat ödenmeye başlandığını belirterek, bu konuda kendilerine çok sayıda talep ulaştığını söyledi.

GELECEKTE DAHA FAZLA ÖDEME YAPILABİLİR

Bakan Leutheusser-Schnarrenberger, burada önemli olanın kurbanların yakınlarına fazla bürokratik işlem olmadan para ödenmesi olduğunu, söz konusu kişilere gelecekte daha fazla da ödeme yapılabileceğini kaydetti.

Leutheusser-Schnarrenberger, geçtiğimiz yıl kasım ayında kurbanların yakınlarına tazminat ödeneceğini açıklamıştı. Söz konusu para, geçen yıl 1 milyon Euro yatırılan ve aşırı sağcıların kurbanları için oluşturulan bir fondan geliyor.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi