Almanya'dan PKK gösterisi hakkına açıklama
AA

Almanya'da gerçekleşen PKK gösterileri konusunda tatminkar cevaplar veremeyen Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth, küstah açıklamalarda bulundu.

Johannes Dimroth, "Listede bulunan ve yasaklanan sembollerin daha somut hale getirilmesi konusunu inceleyeceğiz." dedi.

Almanya Öcalan propagandasına göz yumdu VİDEO

"EYALETLER KENDİ SORUMLUĞUNDA"

Dimroth, PKK'nın Almanya’da terör örgütü olarak tanımlandığını ve yasaklandığını vurgulayarak "Federal Mahkemenin bu konunda kararı var. Bunu değiştirmek için herhangi bir neden görmüyoruz." dedi.

İçişleri Bakanlığının kısa süre önce yasak sembollerin listesinin bulunduğu bir genelgeyi eyaletlere gönderdiğini ifade eden Dimroth, bu listenin her zaman genişletilebileceğine dikkati çekti.

Almanya'dan PKK gösterisi hakkına açıklama

Dimroth, "Eyaletler kendi sorumluluğu altında karar veriyor. Orada para toplanıp toplanmadığı veya örgüte adam kazanılmaya çalışılıp çalışılmadığı olay yerindeki polisin görev alanına giriyor." diye konuştu.

"TÜRKLERDEN DERS ALMAYA İHTİYACIMIZ YOK"

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer de terörle mücadeleyi ciddiye aldıklarını savunarak "Türkler tarafından uyarı veya ders almaya ihtiyacımız yok. Bunlar olmadan da bunu yapıyoruz." dedi.

Almanya'dan PKK gösterisi hakkına açıklama

Schaefer, Köln’deki gösteriye ilişkin alınan veya alınmayan somut kararlarla ilgili kişisel bir takipte bulunmadığını ifade ederek "Dışişleri Bakanlığında da birilerinin bunu yaptığını sanmıyorum. Bunun sorumluluğu yerel ve eyaletteki siyasi yetkililerde. Türkiye’nin Avrupa’da ve dolayısıyla Almanya’da PKK konusunda duyarlı olduğu yeni değil. Konu ikili görüşmelerde en üst seviyede ele alınıyor." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)