Almanya'da yaralanan Türk kızın beyin ölümü gerçekleşti

almanya

Almanya'nın Offenbach kentinde 15 Kasım'da bir Sırp gencinden yediği darbe sonrası beyin kanaması geçirerek komaya giren Türk kızı Tuğçe Albayrak'ın yaşamıyla ilgili umutlar tükendi.

Almanya'nın Giessen Üniversitesi'nde öğretmenlik eğitimi alan 22 yaşındaki Tuğçe Albayrak'ın beyin ölümü gerçekleşti ancak aile hala umudunu yitirmedi.

AİLE FİŞİNİN ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYOR

Cinsel tacize uğrayan iki Alman kızına yardım etmek isterken 18 yaşındaki Sırp genç Senal M'nin darbesiyle yere yığılan Tuğçe'yi hayatta tutmak isteyen aile, Almanya'da isim yapmış tüm nöroloji uzmanlarına kızlarının beyin tomogrofisini gönderdi.

Söz konusu uzmanlardan gelecek olası iyi bir haber nedeniyle aile, Tuğçe'nin yaşam ünitesine bağlı kalmasında ısrar ediyor.

Tuğçe'nin amcası Yasin Albayrak, Tuğçe'nin beyin ölümünün gerçekleştiğini, çok üzgün olduklarını ancak 2 gün daha bekleyeceklerini belirterek, ''Allah'tan ümit kesilmez, biz de bekliyoruz'' dedi.

Tuğçe'nin 2 yıl önce organlarını bağışladığına dikkati çeken Albayrak, ''Sanki bugünleri görmüş gibi daha 20 yaşındayken organlarını bağışlamış'' diye konuştu.

Albayrak, "Tuğçe'nin cuma günü doğum günü. Biz de o güne kadar yeğenimin yaşam ünitesine bağlı kalmasını istiyoruz. Gelişme olmazsa o gün kızımızı yaşam ünitesinden çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

SIRP GENÇ YARGILANACAK

Ailenin yaşam destek ünitesinin fişinin çekilmesi kararını vermesi durumunda, 22 yaşındaki Tuğçe'nin ölüm nedeninin tespit edilmesi için otopsi yapılacak.

Tuğçe’ye yumruk atarak beyin kanaması geçirmesine neden olan 18 yaşındaki Sırp genç tutuklandı. Sırp genç Senal M. ölüme sebebiyet vermekten yargılanacak.