Ambulansta can pazarı: 6 yaralı

Ambulansta can pazarı: 6 yaralı

Adana'da bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan ambulans ile bir otomobil kafa kafaya çarpıştı. Takla atıp 50 metre sürüklenen ambulansın içindeki hasta yola savrulurken, kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, merkez ilçe Seyhan'da yer alan Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre; bir hastayı hastaneye yetiştirmeye çalışan sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 01 ADE 18 plakalı ambulans, Zillidede Kavşağı'na girdiği esnada Mahmut Ordu (23) yönetimindeki 01 AIL 95 plakalı araç ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle takla atıp yan yatan ambulans, yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra durdu. Olayın görgü tanıklarının iddiasına göre ambulans içinde bulunan bir hasta, kazanın şiddetiyle yola savruldu.

Kaza bölgesine çok sayıda ambulans sevk edilirken, ambulanstan yola savrulan yaralı ile birlikte araçta bulunan refakatçisinin yanı sıra aynı ambulansta bulunan hemşireler Nuran Bülbül (36), Latife Mat (30) ve Mahmut Ordu, Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılarak burada tedavi altına alınırken, ambulans sürücüsü de Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, bölgede ikinci bir kaza olmaması için geniş güvenlik önlemi alıp, tıkanan trafiği açmaya çalışırken, çevrede toplanan vatandaşlar da meraklı gözlerle yaşananları takip etti.

"AMBULANSIN İÇİNDEKİ HASTA YOLA SAVRULDU"

Öte yandan, olayın görgü tanıklarından Emre Yamanyılmaz, ambulansın takla atmasının ardından araç içinde sıkışanları camı kırıp dışarı çıkarttıklarını ifade ederek, "Ambulans içinde bulunan ve çarpmanın etkisiyle araçtan fırlayan adam yerde adeta kriz geçiriyordu. Onu taksiye bindirip doğrudan hastaneye kaldırdık. Anlamadığım nokta normal bir kaza olsa ambulans gelmez, ama bugün olay yerine gelen 27 ambulans saydım" dedi. Kazanın bir diğer görgü tanığı Serdar Aydın da, ambulansın çarpmanın etkisiyle takla attığını ifade ederek, söz konusu ambulans içinde yer alan yaralının yola savrulduğu iddiasını da doğruladı.
Kazayı tam olarak görmediklerini, ancak çarpışmanın şiddetiyle çıkan sesin ardından kaza bölgesine geldiklerini dile getiren Salim Mara, "Olay yerine geldiğimizde ambulans yan yatmış, ortalık gerilim filmlerini aratmayacak düzeydeydi. Ambulansın içindeki hasta yola savruldu. Galiba kalp krizi geçiriyordu, çünkü durumu çok kötüydü. Ambulansta bulunan biri şoför, iki kadın sağlık ekibi de bulundukları yerden çıkartılıp hastaneye kaldırıldı" diye konuştu. Kazayla ilgili soruşturma ise sürüyor