Anadolu'ya kar yağdı

kar

Türkiye'de soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye devam ediyor. Kars, Erzurum, Hakkari, Sivas beyaza büründü. Ankara'da da her yer bembeyaz. işte beyaza bürünen şehirlerimiz.

HAKKARİ BEYAZ BÜRÜNDÜ

Hakkari’de gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezi ve yüksek kesimleri beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle 7 köy 14 mezranın yolu kapandı. Dün akşam saatlerdinden itibaren etkili olan yağmur, bu sabaha doğru yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştı. Sabah iş yererinin kepenklerini açanlar, iş yerlerinin önündeki karları temizlemeye çalışırken, zaman zaman karla karışık yağan yağmur nedeniyle bazı caddelerde de su birikintileri oluştu.

KAR MANZARALARINDAN GÖRÜNTÜLER

Anadolu'ya kar yağdı

BAŞKENT'İN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ankara'da şehir merkezine yağmur yağarken, yüksek tepelere kar yağdı. Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi sonucu yağan kar, havanın aydınlanmasıyla kesildi. Mamak ilçesindeki tepelerin beyaza büründüğü gözlendi. Başkentliler, kent merkezindeki ağaçların yeşil ve sarı tonlardaki yapraklarıyla tepelere düşen beyaz kar manzaralarını birlikte fotoğrafladı.

Anadolu'ya kar yağdı

SİVAS'TA HAVA SICAKLIĞI 0 DERECEYE DÜŞTÜ

Sivas’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla kent beyaza büründü. Sivas’ta gün boyu aralıklarla etkili olan yağmur yerini kara bıraktı. Sabah erken saatlerden itibaren kent genelinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağış ile birlikte Sivas kent merkezi beyaza büründü, hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Kar yağışı ile birlikte araç ve yaya trafiğinde aksamalar meydana geldi.

Anadolu'ya kar yağdı

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Kara hazırlıksız yakalananlar ilerlemekte zorluk çekti. Belediye ekipleri de yağışla birlikte kent merkezinde temizlik çalışması başlattı. Ekipler kent merkezindeki kaldırımlarda biriken karları kürüdü. Tatil sabahına kar ile uyanan çocuklar ise parklarda kartopu oynadı. Kar yağışının aralıklı olarak etkili olacağı belirtilirken, özellikle uzun yola çıkacak sürücülerden dikkatli olmaları istendi. Yollarda herhangi bir sorun yaşanmaması için de Karayolları ekipleri görevlendirildi.

Anadolu'ya kar yağdı

DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, bugün de alçak basınç merkezi etkisindeki bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Anadolu'ya kar yağdı

KARS VE ARDAHAN -5 DERECE

Gece en düşük hava sıcaklığı Van'da 5, Muş'ta 3, Erzincan'da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Erzurum ve Ağrı 4 derece ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Van'da 12, Hakkari'de 11, Erzincan, Muş ve Bitlis'te 10, Iğdır'da 8, Ağrı'da 5, Erzurum'da 4, Ardahan ve Kars'ta ise 3 derece tahmin ediliyor. Yetkililer kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Anadolu'ya kar yağdı

CIBILTEPE'DE KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı kent merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki pistlerde 15 santimetre ölçüldü. Çamkar Otel Genel Müdür Yardımcısı Cesim Aslan, kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu yağan kar çok iyi zemin oluşturdu. İnşallah ikinci kar yağışında kayak sezonunu açacağız. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sezonu açar açmaz kayakseverleri buraya bekliyoruz" dedi. Sabah işe gitmek için kalkan vatandaşlar da araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

YOZGAT’A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Yozgat’ta akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış yerini kara bıraktı. İlde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte akşam saatlerinde etkili olan yağmurun sabaha doğru yerini kar yağışına bırakması kenti beyaza bürüdü. Sabah işe gidecek vatandaşlar beyaz kar örtüsü sürpriziyle karşılaştı.

Anadolu'ya kar yağdı

Bazı vatandaşlar işe gitmek için araçlarının üzerindeki karı temizleyerek güne başladı. Vatandaşlar mevsim itibariyle kar yağışının olması gerektiğini belirterek, "Kar rahmet bereket demektir. Karla birlikte toprakta suyunu alacak ve kuraklığın önlenmesine büyük katkı sağlayacak. İnşallah daha fazla yağar." temennisinde bulundu. İlde şehir merkezi ve binaların çatıları beyaza bürünürken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Anadolu'ya kar yağdı