Anne ve baba hapiste çocuklar perişan

Anne ve baba hapiste çocuklar perişan

Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Dirsekli Köyü'nde önce 5 çocuk annesi 33 yaşındaki Fatma Akçan, ardından eşi 38 yaşındaki Resul Akçan PKK üyeliğinden tutuklanıp cezaevine konuldu. Çiftin çocukları en azından annelerinin serbest bırakılmasını istedi.

EN BÜYÜKLERİ 14 YAŞINDA

Geçen yılın nisan ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 çocuk annesi Fatma Akçan, sevk edildiği mahkemede PKK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine konuldu. Köyde 5 ay önce gerçekleştirilen ikinci operasyonda bu kez Akçan'ın eşi Resul Akçan da aynı gerekçeyle gözaltına alınıp, Mardin Cezaevi'ne konuldu. Akçan çiftinin ortada kalan çocukları Murat (14), Sevim (12), Evin (10), Şükrü (5) ve Dilşat'a (1.5) babaanneleri Rabia Akçan bakmaya başladı.

KÖYLÜ KADINLARININ EMZİRDİĞİ DİLŞAT ANNESİNİ TANIMIYOR

Annesi Fatma Akçan tutuklandığında 8 aylık olan Dilşat Akçan'ın, bebeği olan köylü kadınlar tarafından emzirildiği ve bu nedenle annesini tanımadığı belirtildi. Hasta olmasına rağmen oğlu ve gelini tutuklanınca torunlarına bakmak zorunda kalan Rabia Akçan, gelininin tutuklandığı sırada oğlunun şehir dışına çalışmaya gittiğini ve 5 ay önce köye gelirken oğlunun da tutuklandığını söyledi. Rabia Akçan, "Anne ve babaları tutuklanan çocukları yanıma almaktan başka çarem kalmadı. Kendimi bile bakmaya zorlanırken 5 çocuğa da bakmak zorunda kaldım. En azından gelinimin bir an evvel serbest bırakılmasını istiyorum. Suçsuz olduğuna inanıyorum. Gelinim Midyat Cezaevi'nde iken küçük çocuğu emzirmesi için oraya götürdük, ancak oradaki şartlardan dolayı çocuk rahatsızlanınca, oradan almak zoranda kaldım. Köyde bebekli annelerin emzirdiği Dilşat annesini tanımıyor. Torunlarıma 2 ayda bir aldığım 500 liralık dul maaşım ile bakmaya çalışıyorum" dedi.

Anne ve babaları hapiste

Anne ve baba hapiste çocuklar perişan

"ANNEM BIRAKILMAZ İSE OKULU BIRAKACAĞIM"

Akçan ailesinin Lise 1'inci sınıfa giden en büyük çocuğu Murat Akçan, anne ve babasının tutuklanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Akçan, "Kardeşlerime sürekli annem ve babamdan söz ediyorum, onlara moral vermeye çalışıyorum. Annem ve babamın yokluğunda çok zor durumda kaldık. En azından annemin bırakılmaması durumunda kardeşlerime bakmak için okulu bırakmak zorunda kalacağım. Annem dışarda olsaydı, çalışır bize bakardı. Babaannem yaşlı ve hasta bazen kardeşlerim hastalanıyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Okula gidiyorum, ama aklımda hep annem ve babam var. Derslerime yoğunlaşamıyorum" dedi.

Nüfus cüzdanını kaybettiği için aylardır anne ve babasını görmeye gidemediğini belirten Murat Akçan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediklerini söyledi.