Antalya ve Ankara'da kar yağdı

ANTALYA

Turizm merkezi Antalya'nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine yılın ilk karı yağdı. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle iki ilçenin merkezi beyaza büründü.

KAR, BAZI YERLERDE 30 SANTİMETRE

Yer yer 30 santimetreye kadar ulaşan kar, en çok çocukları sevindirdi. Sabah uyanınca bembeyaz bir manzarayla karşılaşan çocuklar, kartopu oynadı. Kar yağışı yetişkinler için ise bazı zorluklara neden oldu. Sürücüler, kar nedeniyle ulaşımda güçlük yaşadı.

BAZI YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Kar nedeniyle Antalya'yı Konya'ya bağlayan bin 50 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolu ile Akseki-İbradı karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri zincirli araçların bile geçmesine izin vermezken, araçlar bölgedeki dinlenme tesislerine yönlendirildi.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI

Antalya ve Ankara'da kar yağdı

AKSEKİ İLÇESİNDE İLK VE ORTA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Akseki ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar da tatil edildi. Ekipler, yol açma çalışmalarına devam ederken, sürücüler çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda uyarıldı.

Antalya ve Ankara'da kar yağdı

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Başkentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Şehir merkezinde hafif seyreden kar yağışı yüksek kesimlerde ise etkili oluyor. Saat 05.00 sıralarında başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor.

Antalya ve Ankara'da kar yağdı

Yağış sonrası bazı park ve yeşillik alanların beyaza büründüğü görüldü. Anayollarda belediyeye ait ekipler ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için hazır bekletiliyor. Kar yağışının belli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

KIRKLARELİ'NDE DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Alınan bilgiye göre, Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda kar kalınlığı 2, Demirköy ilçesinin Mahyatepe mevkinde 4, Kofçaz ilçesinde ise 1 santimetreye ulaştı.

Antalya ve Ankara'da kar yağdı

NİĞDE KAYSERİ VE ADANA'DA DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Niğde, Kayseri ve Adana'nın iç kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneyinde iç kesimlerde görülen kuvvetli kar yağışlarının; bugün öğle saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Niğde ile Kayseri'nin güneyi ve Adana'nın kuzey kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli olmasının beklendiğini, özellikle Toroslar mevkiinde başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Antalya ve Ankara'da kar yağdı