Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı

Apple'ın kullanıcıları için sürekli güncelleştirmeler yaptığı mobil işletim sistemi iOS için 8.3 güncellemesi yayınlandı. iPhone 4S ve iPad 2 üzeri cihazlar için yayınlanan güncelleme, kullanıcılara birçok yenilik getirdi.

Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı

EN YOĞUN İÇERİKLİ GÜNCELLEME

Yayınlanan güncelleme; performans geliştirmeleri, hata düzeltmeleri, yeniden tasarlanmış emoji klavyesiyle bugüne kadar yayınlanan en yoğun içerikli güncellemeler arasında yerini alıyor.

SİRİ TÜRKÇE KONUŞACAK

iOS'a gelen bu güncellemenin Türk kullanıcılar açısında da farklı bir önemi var. Çünkü bu güncellemeyle birlikte Apple'ın sesli asistanı Siri'ye Türkçe konuşma özelliği de geldi. Siri bugüne kadar sadece belli dillerde yapılan konuşmalara yanıt verebiliyordu ve bu diller arasında Türkçe yoktu.

TÜRK BAYRAĞI EMOLOJİ KLAVYESİNDE

Yeni güncellemeyle birlikte Türk kullanıcıları ilgilendiren bir başka ayrıntı ise emoloji klavyesinde görüldü. iOS 8.3 ile birlikte emoloji klavyesine Türk bayrağı da eklendi.

EMOLOJİ KLAVYESİNDE YENİLİKLER

Apple yayınladığı güncellemede her ırktan insanı kucaklamaya yönelik yeni ifadeler kullanırken eşcinselleri de unutmadı.LGBT bireylerden gelen şikayetleri değerlendiren şirket, emoloji klavyesine eşcinsel ve lezbiyen çiftlere yönelik ifadeler ekledi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

iPhone 4S ve iPad2 üzeri cihazlara gelen güncellemeyi yüklemeden önce, şarjınızın yüzde ellinin üzerinde olmasına dikkat edin. Ayrıca bir Wi-Fi'ye bağlı olmanız güncellemeyi başarılı bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

GÜNCELLEMENİN İÇERİKLERİ

Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı

Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı

Türkçe Siri ile girilen ilginç diyaloglar haberi

Apple iOS 8.3 güncellemesini yayınladı