Apple ve FBI iCloud skandalını soruşturuyor

1

Dünya, 1 Eylül sabahı, Kate Upton'dan Jennifer Lawrance'a kadar birçok ünlünün müstechen fotoğraflarına uyandı. 4Chan, Reddit ve Imgurl gibi platformlarda yayınlanan bu fotoğrafların, Apple'ın bulut depolama servisi iCloud'dan çalındığı iddia edildi.

GÜVENİN SARSILMASINA NEDEN OLDU

Hacker, 4Chan sitesinde yaptığı açıklamaya göre, iCloud'u hack'leyerek onlarca ünlünün özel fotoğraflarına ulaştı. Bu durum, insanların güvenini zor bela kazanan bulut teknolojisinin güvenilirliğinin tekrardan sorgulanmasına sebep oldu.

Olayın şoku atlatıldıktan sonra, tüm gözler Apple'dan gelecek açıklamaya çevrildi. Apple, iCloud'un güvenlik açıkları sebebiyle ünlüleri yaktığı iddiasına sessiz kalmadı ve bulut depolama servisinde araştırmalara başladığını duyurdu. Apple ilk önce, sözde saldırının gerçek olup olmadığını bulmaya çalışacak.

Konuyu soruşturan tek organizasyon Apple değil. FBI da işin peşinde ve suçluyu yakalamak istiyor. Söylentilere göre, siber korsan veya korsanlar, iBrute adlı aracı kullanarak iCloud servisine sızdı ve ünlülerin fotoğraflarını çaldı.