Avizeli pedalları halıyla kaplı kamyon

Avizeli pedalları halıyla kaplı kamyon

Bir kamyon düşünün ki içinde avize olsun, peluş oyuncaklar olsun, hatta pedalları halıyla kaplanmış, belki evinizden bile daha temiz, ayakkabısız girebileceğiniz küçük bir ev olsun.. Dışarıdan bakıldığında bol ışıklı, pavyonu andıran kamyon içine girdiğinde sıcak bir yuva.. 12 yılını yollarda geçiren Nuri Çerçi'nin sıra dışı kamyonu 25 bin liraya mal olmuş. Çerçi insanların kafasındaki kamyonun imajını tamamen yıkmak istiyor.

Avizeli kamyon

GÖZLERİNİ ONDAN ALABİLMEK MÜMKÜN DEĞİL

Kamyonun önünde, arkasında, yanlarında onlarca aydınlatma unsuru bulunuyor. Tüm lambalar yakıldığı zaman yoldan geçenlerin gözlerini ondan alabilmesi mümkün olmuyor. Bu aksesuarları çok kullanamadığını belirten Çerçi, ''Trafikte sıkıntı yaşıyoruz, polisler sürekli uyarıyor, ceza yazıyor'' diyor.

Avizeli pedalları halıyla kaplı kamyon

İÇİ DAHA DA İLGİ ÇEKİCİ

Daha çok Antalya ile İstanbul arasında yük taşıyan Çerçi, sonradan taktırdığı lambaları sadece park halindeyken yakıyor. Karayollarının bu sıra dışı aracının sadece dışı değil içi de ilgi çekici.

SICAK BİR YUVA GİBİ

Kapısını açınca adeta sıcak bir yuvayla karşılaşıyorsunuz. Şoför mahalline halı serili olduğu için kamyona ayakkabısız biniliyor, öyle ki pedallerin üzeri bile halı kaplı. Kamyonun içinde onlarca oyuncak hayvan var ama Çerçi, camın önüne dizdiği oyuncak arabaların üzerine titriyor. Onları her gün siliyor, zevkine göre diziyor. Zaten Nuri Çerçi'nin ekmek teknesi kamyonunu bu hale getirmesinin nedeni araba tutkusu.

Avizeli pedalları halıyla kaplı kamyon

25 BİN LİRA HARCADI

''Çocukluktan beri araba benim merakım. Burası benim evim, zamanımın çoğu kamyonda geçiyor. Bu nedenle kamyonu böyle süsledim ev haline getirdim'' diyen Çerçi, ''yürüyen ev'' için yaklaşık 25 bin lira harcamış. Adeta sıcak bir yuvaya dönüştürülen kamyonun ön kısmında, işlemeli havludan nazar boncuklarına, cam avizelerden tespihlere, perdeden örme süslere çok farklı eşyalar bulunuyor.