Avrasya maratonunda Ceylan için koşacaklar

Maratonun halk koşusu bölümüne katılacak olanlar öldürülen Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Canan Saldık gibi çocuklar için "çocuk adımlarla" koşacak.

İLGİNÇ EYLEM
Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü yapılacak. Maratonun 8 kilometrelik halk koşusu her yıl çok renkli görüntülere sahne oluyor. Halk koşusu, "pazar koşusu olsun" diye koşanlardan "Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek geçmek isteyenlere" kadar çeşitli kesimlerden katılımcıları bir araya getiriyor. Ancak bu yıl, halk koşusu ilginç bir eyleme sahne olacak.

ÇOCUK ADIMLARLA KOŞACAKLAR
Internet üzerinden yapılan çağrıya göre, maratonun halk koşusu bölümüne katılanlardan bir bölümü, öldürülen çocuklar için "çocuk adımlar"la koşacaklar. Sonu baştan belli olan yarışta, sonuncu olunacak. Ancak, amaç, öldürülen çocukları bir de maraton sayesinde gündeme getirmek.

Çağrıcılardan Şair İbrahim Halil Baran, 60 ila 100 kişi arasında bir katılım beklediklerini belirterek, "Üzerimize çocukların adlarının ve fotoğraflarının olduğu tişörtler giyeceğiz" dedi. 1989 yılından bu yana yaklaşık 400 çocuğun hayatını kaybettiğine dikkat çeken Baran, koşunun amacını, "Bu çocuklar toplumun gündemine gelmedi. UNICEF gibi uluslararası kurumlar dahil bütün kişisel girişimlerim sonuçsuz kaldı. Bunun o çocukların Kürt olmasıyla bağlantılı olduğu kanısındayım. Bizler, bu çocukları anımsatmak için koşacağız" sözleriyle açıkladı.

KAYITLAR 16 EKIM'E KADAR SÜRECEK

Halk koşusu için 4 Ekim günü başlayan kayıtlar, 16 Ekim'e kadar sürecek. Eyleme katılmak isteyenlerin, İstanbul'un birçok yerinde kurulan kayıt masalarında form doldurması gerekiyor.