Avrupa'da fırtına etkili oldu

Avrupa, şiddetli fırtınanın etkisi altına girdi. Belçika, Hollanda, Almanya, Fransa başta olmak üzere fırtına nedeniyle kıtanın batısında alarm verildi.

FIRTINANIN HIZI 120 KM

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), fırtınanın hızının saatte 120 kilometreye ulaşacağını duyurdu. Bazı bölgelerde kırmızı ve turuncu alarm verilen ülkede, fırtına yüzünden bazı evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

Avrupa'da fırtına etkili oldu

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Kara, hava ve demiryolu ulaşımında aksamaların yaşandığı Hollanda'da, en az dört kişi ağaçların devirmesi sonucu yaralandı. Ülkenin en büyük havaalanı Schiphol'deki uçak seferlerinde önemli aksamalar yaşanırken çok sayıda uçuş iptal edildi.

Ayrıca, ülkenin pek çok yerine tren ve toplu taşıma seferlerinde de büyük aksamalar yaşandı. Güvenlik için köprülerin kapalı kalması nedeniyle nakliye taşıyan gemiler gidecekleri yerlere gecikmeli ulaştı.

BELÇİKA

Belçika’nın başkenti Brüksel ve Liege şehirlerinde salı gecesi ve çarşamba günü rüzgarın hızının 80-90 kilometreye ulaştığı bildirildi. Şiddetli yağışın olduğu şehirlerde, bazı yollar kırılan ağaç dalları nedeniyle kapandı, elektrik kabloları zarar gördü.

Avrupa'da fırtına etkili oldu

ALMANYA

Alman Meteoroloji Enstitüsü, özellikle Almanya'nın kuzeyinde fırtınanın beklendiğini açıkladı. Rüzgar hızının saatte 140 kilometreye ulaşabileceğini duyuran enstitü, bu nedenle Kuzey Denizi’ne yakın Schleswig-Holstein, Bremen, Hamburg ve Aşağı Saksonya eyaletleri için fırtına uyarısında bulundu.

İTALYA

İtalya'da olumsuz hava koşulları etkisini geçen cumartesi gecesi gösterdi. Yetkililer, özellikle ülkenin kuzeybatısındaki Ligurya bölgesi için turuncu alarm verirken, bu alarm nedeniyle Serie Adaki Sampdoria-Roma maçı tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelendi.

Avrupa'da fırtına etkili oldu

İNGİLTERE

Birleşik Krallık genelini etkisi altına alan "Aileen" adlı fırtına` ulaşımda aksamalara sebep olurken adadaki bazı bölgelerde de elektrik kesintileri yaşandı. Ülkenin Ulusal Meteoroloji Ofisinden yapılan açıklamada, Galler ve İngiltere'nin kuzey ile orta bölgelerinde etkili olan rüzgarların saatteki hızının 120 kilometreye ulaştığı bildirildi.