Avusturya'da sürücü dehşeti: 3 ölü 34 yaralı

Graz şehrinde aracını yayaların üzerine süren sürücü, 3 kişinin ölümüne, 34 kişinin yaralanmasına neden oldu

Avusturya'da sürücü dehşeti: 3 ölü 34 yaralı

avusturya kaza

Polisin yaptığı açıklamaya göre, bir kişi, otomobilini alışveriş merkezinin olduğu caddede yayaların üzerine sürdü. Aracın hızla yayalara çarpması sonucu 3 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

Sürücünün 26 yaşında Bosna kökenli Avusturya vatandaşı olduğu, psikolojik sorunları bulunduğu, olaydan hemen sonra tutuklandığı belirtildi.

Avusturya'da sürücü dehşeti: 3 ölü 34 yaralı

Polis, olayın terör saldırısı olmadığını, araçta patlayıcı bulunmadığını, sürücünün ailesiyle problemler yaşayan ve akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişi olduğunun sanıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Başbakan Werner Faymann ve Steiermark Eyalet Valisi Hermann Schutzenhofer, saldırıdan dolayı "dehşete" düştüklerini ve "üzüntü" duyduklarını bildirdi.

Avusturya'da sürücü dehşeti: 3 ölü 34 yaralı