Aydın'da şoför evdeki klimayı aracına taktı
İHA

Aydın'da, 35 yaşındaki şehir içi şoförü Okan Can, artan yakıt giderlerini düşürmek için 2 yıl önce aklına gelen ev tipi klimayı aracına monte ederek tasarruf yapma hayali gerçekleştirme fırsatına, araç kliması arıza yapınca kavuştu.

Bozuk klimayı tamir ettirmek yerine, 1200 btu’luk bir ev tipi klima satın alarak ilk adımı attı.

Klimanın motorunu aracın yan bagajına monte eden Can, klimanın borularını da tavan döşemesinin altından geçirerek ön camın üstüne monte ettiği üniteye ulaştırdı.

Aydın'da şoför evdeki klimayı aracına taktı VİDEO

AYDA 2 BİN LİRA KÂRDA

Aküden gelen 24 volt enerjiyi çeviriciyle 220 volta yükselten Can, hem müşterilerini memnun etti hem de yüzde 20 yakıt tasarrufu sağladı. Benzersiz uygulamasıyla hava sıcaklığının yaklaşık 45 dereceye ulaştığı ve nemle birlikte sıcaklığın daha fazla hissedildiği Aydın’da, şehir içi ulaşımına ev konforu getiren Can, rüyasını kurduğu sistem sayesinde ayda yaklaşık 2 bin lirayı cebine koydu.

Aydın'da şoför evdeki klimayı aracına taktı

KLİMA BOZULUNCA HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Aracının klimasının arıza yapması nedeniyle 2 yıllık rüyasını amcaoğlu Serkan Can ile gerçekleştirerek ev tipi klimayı midibüse monte eden evli ve iki çocuk babası şehir içi şoförü Okan Can, “Aracın yakıtı ve diğer aksamlarını hiçbir şekilde etkilemiyor. 24 volt akü enerjisini 220 volta çevirerek, ev tipi klimayı araç içerisinde sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardık. Şu an hiçbir sıkıntı yaşamadan çalışıyor ve müşterilerimiz de çok memnun. Gören herkes şaşırıyor. İlk kez böyle bir şey yapmış olmak ve bunda da başarılı olmak bizi mutlu etti. Yaklaşık 2 yıldır bu düşünce bende vardı ama maddi olarak önemli bir miktar olduğu için ancak bu yıl bu hayalimi gerçekleştirebildim. Yaklaşık 12 bin liraya mal olan bu sistemin, aylık olarak bana yaklaşık 2 bin lira yakıt tasarrufu getirisi var. Hem soğutması daha fazla hem de araç klimasının yaktığı mazot cebime kaldı.” dedi.

Aydın'da şoför evdeki klimayı aracına taktı

"DİĞER ARAÇLARA DA İSTİYORUZ"

Bir araçta ilk kez gördüğü ev klimasının güzel bir serinlik sağladığını ifade eden emekli kamu görevlisi Hilmi Çıtak ise, projenin yaygınlaşmasını temenni ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Şoför arkadaşımız gayet güzel bir sistem kurmuş. Biz yolcular olarak arabaların tamamında olmasını isteriz. Bu araçlardaki sistemin, belediye otobüsleriyle rekabet edebilecek düzeyde olmasını arzu ediyoruz. Belediye otobüslerindeki sistem ile bu araçlardaki aynı değil ama arkadaşımızın kurduğu bu sistem çok güzel düşünülmüş. Bu sistemin diğer araçlarda da olması biz yolcular için daha iyi olur.”

Aydın'da şoför evdeki klimayı aracına taktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)