Aygün Norveç katili Mason iddialarına alındı

Aygün Norveç katili Mason iddialarına alındı

Yeni Akit gazetesinin haberine göre Norveçli saldırganın Mason olduğu yönünde ki açıklamalarına CHP milletvekili Sinan Aygün alındı.

CHP'li Aygün, katliam haberlerinde Müslüman düşmanı ırkçı katilin “mason olması”nın ön plana çıkarılmasına tepki göstererek, masonları aklamaya çalıştı. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Norveç'teki katliamı Akit'e değerlendirdi. Aygün, Norveç'teki saldırının ardında Masonların olabileceği yönündeki yorumlara tepki gösterdi.

BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRDÜ

Katliamı “vahşet ve sapık düşüncenin bir ürünü” olarak nitelendiren Aygün, bir insanı katledenin bütün insanlığı katlettiğini söyledi. Aygün, “Bizim dinimizde öldürmek en büyük günahlardandır. Bir insanı katleden bütün insanlığı katletmiş gibidir. Onlarca cana kıyan bu adam da bütün insanlığı öldürmüştür” dedi.

LANETLEDİ

Katliamın Avrupa'daki ırkçılığın bir göstergesi olduğunu belirten Aygün, “Bu saldırı Avrupa'daki ırkçılığın dışa vurmuş bir halidir. Bu saldırı ile Avrupa'nın bir Hıristiyan Kulübü olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu. Acaba bunların içinde böyle kaç kişi daha var. Yüzlerce ve binlerce kişi var. Lanet olsun diyorum. Kendi milletini, ırkını, dindaşını katleden başkalarına ne yapmaz ki?” diye konuştu.

MASONLAR BÖYLE İŞLERLE UĞRAŞMAZ

Katliamın ardında Masonların olduğu iddialarına da tepki gösteren Aygün, şunları söyledi: “Valla ben Mason localarına gittim gördüm. Ancak böyle bir şey görmedim. Tapınak Şövalyeleri diye bir şey yok. Bence hiç alakası yok. Ben Masonluğu da tanırım. O camianın içinde bulundum. Çok gittim geldim. Böyle bir şey duymadım da görmedim de. Masonlar böyle adamlar değillerdir diye düşünüyorum. Benim bildiğim Masonlar böyle işlerle uğraşmaz. Masonlar böyle insanlar değiller.

SALDIRGAN İSLAM DÜŞMANI

Saldırgan Anders Behring Breivik, Facebook'a koyduğu mason kıyafetli fotoğrafının altında kendisini “Hıristiyan, muhafazakar ve milliyetçi” olarak nitelendirmiş ve katliamı mason locaları ile organik bağı olan Tapınak Şövalyeleri adına yaptığını açıklamıştı. Bir Norveç televizyonu ise Breivik'in Oslo'daki bir mason locasına üye olduğu iddiasına yer vermişti. Ayrıca saldırgan Breivik, manifestosunda saldırıya Hıristiyanlık ve Masonluktan teorik izahlar getirmeye çalışmıştı.

Aygün Norveç katili Mason iddialarına alındı