AYM’de başkanlık seçimi ertelendi

AYM’de başkanlık seçimi ertelendi

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanını belirlemek için bugün yapılacak seçim, Başkan Haşim Kılıç tarafından iptal edildi. Kılıç, seçim için yeni bir tarih ise vermedi.

AYM’de 4 Şubat Çarşamba günü yapılacak heyet toplantısı, bugüne bırakılmıştı ve seçimin de yapılması bekleniyordu.

AYM kulislerinde, Başkan adayı olarak, Başkanvekili Serruh Kaleli ve eski Polis Akademisi Başkanı AYM üyesi Zühtü Arslan’ın aday olduğu belirtiliyor.

HAŞİM KILIÇ'IN ADAYI FAVORİ DEĞİL

Kulislere göre, Serruh Kaleli'yi Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da dahil olmak üzere toplamda 6 üye destekliyor. Üye Zühtü Arslan'ı ise toplamda 9 üye destekliyor.

"İSTEDİĞİ SONUÇ ÇIKMAYACAĞI İÇİN Mİ?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda, "Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip durmaktadır? Eğer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleşmeden söz etmişti; şimdi ise üyelerin demokratik bir şekilde seçecekleri yeni başkanın seçim sürecini erteleyip durmakta." diye konuştu.