Ayşenur İslam'dan Aile Paketi değerlendirmesi
AA

ayşenur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, gazetecilere yaptığı açıklamada "Aile Paketi" tasarısının TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildiğini belirterek, "Eğer yetiştirebilirsek bu dönem ama yetiştiremezsek önümüzdeki dönem ilk kanunlaşacak paketlerden biri olacak" dedi.

AİLE PAKETİNDE NELER VAR

"Aile Paketi"nin iki gün önce komisyondan geçtiğini anımsatan İslam, "Bu paketin içinde çeyiz ve konut hesabı yardımı, her doğum için annelere ödenecek doğum ödeneği, bir de uzun süredir yasalaşmasını beklediğimiz 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, şehit yakını ve gaziler ile engellilerimizin şehir içi ulaşımından ücretsiz yararlanmasıyla alakalı düzenleme var" şeklinde konuştu.

İslam, ücret ödemekten muaf tutulan kesimlerin özel halk otobüslerinden de yararlandığına işaret ederek, şunları dile getirdi:

KADINLARIMIZ HAKLARINI GÜLE GÜLE KULLANSIN

"Bunun için özel halk otobüslerine herhangi bir ödeme yapılamıyordu. O düzenlemeyi de geçirdik. Bu kanun genel kuruldan iki gün önce geçti, yasalaştı. İnşallah bundan sonra uygulamasına başlıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun. Bir de Aile Komisyonu'nda bir süredir tartışılmakta olan paketimiz vardı. Orada da annelere doğumdan sonra yarı zamanlı, tam ücretli izin hakkı tanıyabilmek, hem annelere hem de babalara yine doğumdan sonra yarı zamanlı ve yarı ücretli izin hakkı tanıyabilmek... Birinci çalışma biçimi 6 ayla sınırlı, diğeri ise şimdilik 5,5 yıl gibi düşünüldü. Bu da komisyondan geçti.

Eğer yetiştirebilirsek bu dönem ama yetiştiremezsek önümüzdeki dönem ilk kanunlaşacak paketlerden biri olacak. Tabii pakette birçok düzenleme var. Sosyal politika açısından çok önemli merhaledir. Kadınlarımız, bu haklarını güle güle kullansın."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)