Baba ve oğulları Suriyeli kadınlarla evlendi
Ajanslar

Kahramanmaraş'ta 46 yaşındaki Yakup Ulus, bir arkadaşı vasıtasıyla, Suriye'nin İdlip kentinden 3 yıl önce Kahramanmaraş'a sığınan 34 yaşındaki Nevahit Bevabil ile tanıştı.

ASKERDEN GELEN ÇOCUKLARINA SURİYELİ GELİN

Ulus, 1,5 yıl önce Bevabil ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Çiftin bu süreçte bir kız çocukları dünyaya geldi. Ulus, geçtiğimiz günlerde askerden gelen 22 yaşındaki Onur ve 21 yaşındaki Orhan Ulus'u eşinin yeğenleri 22 yaşındaki Fatma ve 21 yaşındaki Muhasin Sevvabil ile evlendirdi.

Baba ve oğulları Suriyeli kadınlarla evlendi

HEP BİRLİKTE NİKAH KIYDIRDILAR

Baba ve oğulları, tercüman eşliğinde Suriyeli kadınlarla nikah kıydırdı.

Baba ve oğulları Suriyeli kadınlarla evlendi

"BEN MEMNUNUM, NİÇİN OLMASIN DEDİM"

Baba Yakup Ulus, "Eşimden ayrıldıktan sonra Nevahit hanımla tanıştım ve bir süre görüştükten sonra evlenmeye karar verdim. İki oğlum var, ikisi de askerdi. Askerden gelince eşimin yeğenleriyle evlendirdik. 'Ben memnunum oğullarım için de niçin olmasın' dedim. Gelin adayları da oğullarıma yakışır. Durumu eşime anlattım. Kendisi de onay verince iki oğluma iki kız kardeş aldım, yani çocuklarım bacanak oldular" dedi.

Evlilikten bir de çocuklarının olduğunu dile getiren Ulus, "Ona da annemin ismini koyduk Meliha diye. 2,5 aylık oldu. Bir yıldır resmi nikah için uğraşıyordum. Evrakları yaptırmak çok zordu. En sonunda Allah'ın izniyle başardım. bugün ilk işim çocuğuma kimlik çıkartacağım."