Bağcılar'da bir kişi öldürdüğü eşini gömerken yakalandı

ii

Bağcılar'a Hediye Öztürk'ü (26) katleden eşi Mithat Öztürk'ün (35) 3 gün boyunca evde muhafaza ettiği cesedi, aracıyla Arnavutköy'de ormanlık bir alanda gömmeye götürdüğü sırada çocukları 9 yaşındaki kızları Z.Öztürk'ü de yanında götürdüğü öğrenildi. Eşini gömmek isteyen Mithat Öztürk'ün olayı anlattığı arkadaşlarının ihbarı üzerine polislerce yakalandığı iddia edildi.

İstanbul'un Bağcılar ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi Karanfil Sokak'ta bulunan Öztürk Apartmanı'nın 3'üncü katında ikamet eden 26 yaşındaki 1 çocuk annesi Hediye Öztürk, eşi Mithat Öztürk (35) tarafından Çarşamba gecesi boğularak katledildi. Cinayet ise Mithat Öztürk'ün katlettiği eşinin cesedini 3 gün sonra Cumartesi günü Arnavutköy'de ormanlık bir alanda gömmek isterken yolda polislerce yakalanması üzerine ortaya çıktı. Polislerce yakalanan Öztürk'ün gözaltına alınarak götürüldüğü Arnavutköy Polis Karakolu'ndaki ifade işlemleri halen sürerken, katlettiği eşi Hediye Öztürk'ün cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından memleketi Muş'a götürülerek toprağa verildi.

OLAYDAN SONRA AİLE BİNAYI TERK ETTİ

3 katlı Öztürk Apartmanı'nın son katında oturan Hediye Öztürk'ün evinin bulunduğu apartman, Mithat Öztürk'ün yakınlarının yaşadığı bir aile apartmanı. Olaydan sonra aile, can güvenlikleri nedeniyle kapı ve pencerelerini kapatarak binayı terk edip, Kastamonu'ya gittiği için binada kimse bulunmuyor. Binada, sadece Hediye Öztürk'ün katledildiği dairenin bir penceresi açık. O yüzden olayı duyan yada gören yok.

16 YAŞINDAYKEN EVLENDİRİLDİ

Katledilen Hediye Öztürk'ün yakınları ve çiftin komşularından alınan bilgilere göre; Hediye Öztürk çalıştığı tekstil atölyesinde tanıştığı eşi Mithat Öztürk'le henüz 16 yaşındayken evlendirildi. Evlendirilen çift Mithat Öztürk'ün ailesine ait Öztürk Apartmanı'na yerleşti ve 9 yıl önce Z. Öztürk isimli bir çocukları oldu. Evlendikten sonra eşinin uzun süre işsiz kalması üzerine evin tüm yükü Hediye Öztürk'ün sırtına yüklendi. Bu yüzden de işsiz gezmesinden rahatsızlık duyduğu eşinden 4 yıl önce boşanmak istedi ancak akrabaları araya girerek boşanmaktan vazgeçirdi. Geçtiğimiz Çarşamba gününe gelindiğinde ise bilinmeyen bir nedenle Mithat Öztürk, eşini 9 yaşındaki kızları Z. Öztürk, Kastamonu'daki yakınlarının yanında bulunduğu sırada boğarak katletti.

EŞİNİN AĞZINDAN ARKADAŞLARINA MESAJ ATTI

Eşini öldürdükten sonra cenazesini evde bırakan Mithat Öztürk, kimseye bir şey anlatmadan Kastamonu'ya gitti. O süre zarfında Hediye Öztürk'e telefonla ulaşmaya çalışan kimi arkadaşlarından edinilen bilgilere göre, aradıkları Öztürk'ün telefonları eşi tarafından her seferinde meşgule düşürüldü ve kendi ağzındanmış gibi mesajlarla geri dönüldü. 3 gün sonra da kızını alıp, dün sabaha karşı İstanbul'a geri döndü.

CESEDİ GÖMMEYE KIZINI DA GÖTÜRDÜ

Geri döndükleri evlerinde bir müddet kızını oyalayan Mithat Öztürk, katlettiği eşinin cenazesini bir çuvala koyarak ağzını bağladı. Anlatılanlara göre, Öztürk o sırada panik halinde bir arkadaşını aradı ve olayı anlattı. Aradığı arkadaşından yardım isteyen Öztürk sonrasında arabasının bagajına koyduğu eşinin cesedini toprağa gömmek üzere Aranavutköy'de ormanlık bir alana gitti. Yine belirtilenlere göre, Öztürk cenazeyi gömmeye giderken çocukları Z. Öztürk'ü de yanında götürdü.

YARDIM İSTEDİĞİ ARKADAŞI İHBAR ETTİ

Telefonda yardım istediği arkadaşının hemen polisi arayarak ihbarda bulunması üzerine Mithat Öztürk, kızı ve arabanın bagajında bulunan eşinin cenazesiyle yolda polisler tarafından durdurularak gözaltına alındı. O sırada annesinin katledildiğini öğrenen çocukları Z. Öztürk de polisler tarafından koruma altına alındı.