Bakan Bayraktar: Trabzon ne ise Hakkari odur

Bakan Bayraktar: Trabzon ne ise Hakkari odur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'' öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sinop'ta milletvekillerine yönelik olaylara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Bakan Bayraktar, Karadeniz'in ülkenin birliğinden yana olan en önemli bölgelerden birisi olduğunu söyledi.

"TRABZON NE İSE HAKKARİ ODUR"

Türkiye'nin insanlarını hiçbir ayrım gözetmeksizin, gönüllerine bastıklarını belirten Bakan Bayraktar, ''Trabzon ne ise Hakkari odur. Hakkari neyse Trabzon odur. Edirne neyse Trabzon odur. Trabzon'un böyle bir kucaklayıcı, bütünleştirici bir ifadesi var. 'Bize her yer Trabzon' sözü kuru bir söz değil. Bu yıllardan beri, Trabzon'un tarihi derinliklerinden gelerek, özümlene özümlene, süzüle süzüle, balın poleni gibi gelen bir sözdür. Bize her yer Trabzon" dedi.

"DÜŞÜNCELERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR"

Devletin daha payidar olması için herkesi el ele vermesi gerektiğini belirten Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bakımdan biz Meclis'te grubu bulunan tüm parti milletvekillerine buna BDP'de dahildir. Çok güzel kardeşlerimiz var, o parti içerisinde. O kardeşlerimizin düşünceleriyle bizim düşüncelerimiz örtüşüyor. Türkiye'nin bütünlüğü için, bayrağımızın daha yükseklere çıkması için, devletimizin daha payidar olması için herkes el ele verecek. öyle yonga koparmaya çalışan, kafasının arkasında karışıklık olanlara Türkiye'de yer yok. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum.''