Bakan Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına yanıt

Bakan Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun istifa çağrısına yanıt

Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki asansör kazasının ardından kendisi hakkında yaptığı "istifa" çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik şu şekilde konuştu;

"AK Parti'nin yapmış olduğu bu kadar büyük reformları görmemezlikten gelerek 'istifa etsin' ifadesinin yanında Sayın Kılıçdaroğlu'nun bürokrasideki başarısızlığın yanında son 4 seçimde partisine kazandırdığı başarısızlıklar da ortadadır.

''BAŞARISIZLIĞINDAN DOLAYI İSTİFA ETMESİ GEREKEN BİRİ VARSA KILIÇDAROĞLU'DUR''

En güzel şekilde partililer bunun ne anlama geldiğini biliyorlar. Netice itibariyle hem siyaseten hem bürokrasideki başarısızlığından dolayı istifa etmesi gereken birisi varsa Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Ne acıdır ki bizim bazı ifadelerimizi Sayın Kılıçdaroğlu kullanarak sanki bir şeyler söylediğini zannediyor. Biz iktidar olarak hem sorun çözmekle meşguluz hem de eksiklerimiz varsa bir muhalefet anlayışı çerçevesinde o eksiklerimizi de söylüyoruz. Yani üretim zorlamasını söylüyoruz. Maliyet zorlamasını söylüyoruz. İmar zorlamalarını söylüyoruz. Çalışma bakanı yapmıyor bunları. Bunları yapan başka kurumlar var.

''BUNLARI BENİM SÖYLEMEM ANA MUHALEFETİN OLMADIĞINA İŞARETTİR''

Onlara sesleniyorum; üretim zorlamasıyla emeğin hakkını koruyamazsınız. Maliyet zorlamasıyla taşeron sistemini yaygınlaştırırsınız. Bunlar doğru değil. Yani bunları benim söylemem ana muhalefetin olmadığına işarettir. Bunları bu şekilde değerlendirmeleri gerekiyor. Bizim eksiklerimiz yok mudur? Biz çok büyük reformlar, büyük devrim düzeyinde hizmetler gerçekleştiriyoruz ama bizim eksiklerimizi biz görüyor ve onu çözüme kavuşturma gayreti içindeysek, Sayın Kılıçdaroğlu'nun alkışlaması gerekiyor. Çünkü kendileri yok."