Bakan Elvan'dan ASELSAN açıklaması İZLE

lütfi elvan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

NEDEN ASELSAN?

ASELSAN'daki şüpheli ölümlerin kapsamlı olarak araştırılması gerektiğini söyleyen Bakan Elvan, ciddi sorunların olduğunu belirtti ve "Yüzlerce şirketimiz var, neden ASELSAN?" diye sordu.

İşte Bakan Elvan'ın o açıklamaları;

"Neden ASELSAN? Benim kafama takılan soru bu. Ve bunların hepsine neden intihar deniyor? Buna anlam vermek mümkün değil. ASELSAN'ın diğer kurumlarımızdan bir farkı mı var? Türkiye'de onlarca, yüzlerce kuruluşumuz, şirketimiz var. Bu şirketlerimizde olmuyor da, neden ASELSAN'da oluyor? Kafamızda elbette ciddi bir soru işareti var. Bu konu geçmişte intihar ettiği söylenenler dahil çok kapsamlı, detaylı ince ayrıntılarıyla araştırılması gerektiğini düşünüyorum."

Bakan Elvan'dan ASELSAN açıklaması İZLE

''BEN TİB BİNASI YIKILACAK DEMEDİM''

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı binasının yıkılacağına dair bir ifadesinin olmadığını da belirten Elvan, ''Geçmişte çok iyi niyetlerle kurulmuş bir kurum. Buranın yeniden yapılandırılması gerekiyor. Buranın yerinin değiştirilmesi gerektiğini yine ifade ediyorum. Burayla ilgili neler yapılması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle TİB'le ilgili bir tasarı hazırladık. Maalesef Bakanlar Kurulu'nun yoğunluğundan ötürü bu görüşülemedi. Ama çok yakında bu tasarı görüşülecek ve karara bağlanacak'' diye konuştu.

"GEÇMİŞE DÖNÜK İŞLEMLERİ TAMAMEN SİLMİŞLER"

Geçmişe yönelik tüm iş ve işlemlerin tamamıyla silindiğini ve ortadan kaldırıldığını gördüklerini belirten Elvan, ''Bir hafta önce hangi uzmanın hangi işleri gerçekleştirdiği kayıt altında. Silinen kayıtlara ait CD'lerin büyük bir bölümü parçalanmış durumda. Bu CD parçaları kurumumuz tarafından inceleniyor'' dedi.

"VATANDAŞ RAHAT OLSUN, ARTIK MÜMKÜN DEĞİL"

Mahkeme kararı olmadan hiçbir şekilde şuan TİB tarafından dinlemenin söz konusu olmadığını söyleyen Elvan, ''Bunların kontrolleri yapılıyor. Gelen mahkeme kararlarının çarpraz sorgusu yürütülüyor. Böyle bir durum artık asla söz konusu değil ve olamaz da. O yüzden vatandaşımız rahat olsun'' dedi.