Bakan Işık: Çip fabrikası Gebze'de kurulacak
Ajanslar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Kurulu'nda, çip fabrikası kurulmasıyla ilgili sürecin başlatılmasının karara bağlandığını belirterek "Çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" dedi.

TÜRKİYE İÇİN İLK

Işık, yaptığı açıklamada, ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında temeli atılan, ülkenin ilk galyum nitrat temelli çip üretimi yapacak fabrikasından sonra TÜBİTAK önderliğinde, Türkiye'nin ilk büyük ölçekli seri üretim kapasitesine sahip silisyum temelli çip fabrikası için çalışmaların başladığını söyledi.

GEBZE'DE KURULACAK

Işık, "1 yıl süren çalışmalar sonunda çip fabrikası, TÜBİTAK öncülüğünde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve şirketleri ortaklığında Gebze'de kurulacak" diye konuştu.

Bakan Işık: Çip fabrikası Gebze'de kurulacak

SERİ ÇİP ÜRETİMİ

Işık, Gebze'de kurulacak fabrikanın TÜBİTAK Gebze Kampüsü'ne ve Bilişim Vadisi'ne yakın bir yere inşa edileceğini kaydetti. Işık, "TÜBİTAK laboratuvarlarında şu anda çip üretiliyor fakat seri üretim yapabilecek altyapımız yok. İnşallah bundan sonra Türkiye, seri çip üretimi yapabilecek" ifadelerini kullandı. Fikri Işık, çip fabrikasıyla ilgili gelişmelerin somutlaşmaya başladığını dile getirerek, fabrika için şirket kurulması işlemlerinin başladığını belirtti.

Türkiye'nin ilk çip fabrikası -GALERİ

Bakan Işık: Çip fabrikası Gebze'de kurulacak

10 MİLYON PATATES YERİNE 1 KİLO ÇİP

Gebze'de kurulacak çip fabrikası konusunda daha önce açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 10 milyon patates üretileceğine 1 kilogram çip ihraç edilmesinin daha karlı olduğunu söylemişti.