Bakan Özhaseki'ye askeri arazilerin durumu soruldu

özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehir içlerinde kalan askeri araziler için bakanlıkların çalışma yapacağını söyledi.

NTV canlı yayınında konuşan Özhaseki askeri arazilerin ne olacağına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"BAZI YERLER KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILABİLİR"

-Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın sözleri o şehirlerin içerisinde kalmış büyük yeşil alanların direkt park olarak kullanılmasıyla ilgili.

-Bunun dışında yeşil alan olmaya müsait olmayan ama kentsel dönüşüm için belki de acil olan bir rezerv alanı olarak kullanabileceğimiz alanlar çıkabilir. Bu alanlarla ilgili raporumuzu da biz bildireceğiz.

-Siyasi irade derse ki 'hayır buralarda da asla böyle bir şey olmayacak' hepsi yeşil olabilir bir mahsuru yok.

Özhaseki: Bazı yerler kentsel dönüşüm için kullanılabilir VİDEO

"YEŞİL OLMAYA MÜSAİT OLMAYAN YERLER BİLİYORUM"

-('Askeri araziler gelir getirici projelerde de kullanılacak mı?' sorusu üzerine) Bunu net olarak söylememek daha doğru olur. Şu andaki irade bütün askeri alanların vatandaşın kullanımına açık yeşil alan olmasıyla ilgili. Ama bazı alanları ben bire bir biliyorum. Yeşil alan olmaya müsait değil, ihtiyaç da yok öyle bir yere. İşte bu alanları da belki kullanılması uygun olur diye bir rapor vereceğiz ama son kararı haliyle Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan verecek.

"BAZI YERLERDE YEŞİL ALANA İHTİYAÇ YOK"

-Genel anlamda yeşil alan olacak, vatandaşın kullanımına açılacak. Ama istisnalar olabilir mi? Olabilecek. Mesela İstanbul'un yüzde 2'si askeri alan. Bunlar ciddi rakamlar. Ankara için de geçerli. Büyük alanlar var burada. Belki bazı yerlerde vatandaşın yeşil alan ihtiyacı hiç yok. Bir semtinin yeniden yapılması elzemse, kentsel dönüşüm alanına rezerv alanı olarak kullanılabilir.