Bakan Yılmaz Antalya'da

bakan.jpg

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) yeni akademik yılın ilk dersini verdi, üniversitelerin düşünce ve inanç hürriyetinin olduğu, herkesin kendi inancını ve düşüncesini özgür bir şekilde yaşayacağı ortamlar olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, "Özgür bir ortam olmadan yenilik olmaz" dedi.

2023'DE KİŞİ BAŞI 25 BİN DOLAR

Türkiye'nin sağladığı gelişmelerle şu anda üst orta gelir grubunda bir ülke olduğunu anlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, amacın Türkiye'nin yüksek gelir grubu ülkeler arasına girmek olduğunu söyledi. Bu noktada kritik eşiği 13 bin dolar kişi başına gelir olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Biz bunu sağlama gayreti içindeyiz" dedi ve 2023 yılı için hedefin kişi başına 25 bin dolar olarak açıkladı.

EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN

Türkiye’nin doğal kaynaklarla büyüyebilecek bir ülke olmadığını sadece enerji noktasında 60 milyar dolar civarında ithalat yapıldığını aktaran Bakan Yılmaz, “Bizim en büyük sermayemiz nitelikli, donanımlı insan kaynağımız. İnsan için, insanla beraber bir kalkınma. Odağında insan olan, insan odaklı bir kalkınma anlayışını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

7-24 ÇALIŞAN  AR-GE MERKEZLERİ OLACAK

Ar-Ge merkezlerine muazzam yatırımlar yapacaklarını anlatan Yılmaz, "Şimdi bunları akademik değere dönüştürme zamanı. Araştırma merkezlerinin özel sektörle yoğun çalışması, 7 gün 24 saat bu merkezlerin çalışmasını öngören bir yapıyı ülkemizin gündemine getiriyoruz. Bu kadar tartışma içinde hak ettiği kadar anlatılamadı ama önümüzdeki dönemde yaşayarak hayata geçireceğiz. Araştırma merkezlerini daha dinamik hale getireceğiz. Çok daha sürdürülebilir birimler haline getireceğiz.”