Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 9 çuval belge, Balyoz'un bir darbe planı olduğunu net şekilde ortaya koydu. Gizli bölmeden çıkan deliller arasında, Çetin Doğan'ın 'imzasız' diye inkâr ettiği 11 No'lu Balyoz CD'sindeki bazı belgelerin ıslak imzalı orijinalleri de var. Zaman gazetesinin yayınladığı bu belgelerde sahte denilen belgelerin orjinalleri de var..
Bugün köşesinde "Balyoz'a aklım yatmıyor" diyen Ahmet Hakan, "Çetin Doğan ve bu planıniçindeolanherkesi,hem“Bu çağda bu denli fantastikbirdarbeplanınaakıllarını yatırdıkları”, hemdeyeryüzünün en sersemdarbecisioldukları gerekçesiyle... Acilentımarhaneyesevketmemiz gerekir." dedi.
BELGENİN ASLI DONANMADA
Balyoz davasının ana delillerinden biri olarak tartışılan 11 No'lu CD içerisindeki 'Bursa İli Ve İlçelerinde Mülki Amir Ve Belediye Başkanları.Doc' isimli dijital belgenin aslı Gölcük Donanma'daki zuladan çıktı.
Belge, Balyoz Güvenlik Harekat Planı'nda Bursa ilinde sorgulama tim komutanı olarak görevlendirilen Yüksel Gürcan'ın ıslak imzasını taşıyor. Toplam 62 bürokratın isim isim, siyasi görüş ve genel tutumlarına ilişkin fişlendiğinin belgesi daha önce Balyoz davasının ana delilleri arasında yer alan 11 numaralı CD'deki word dokümanları arasında imzasız şekilde yer almıştı. Yeni belgelerin her sayfasında 6 paraf yer alırken, dokümanın sonuna İstihbarat Şube Müdürü Jandarma Yüzbaşı Yüksel Gürcan imza atmış.
İşte o belgeler
Ahmet Hakan ne yazmıştı
BALYOZ'A İKNA OLAMIYORUM
Buaramada ortayayeni “şok” belgeler çıktı.Cami bombalamalar,fişlemeler,ölümfermanları falan...
Yeni belgelerebakarak “BalyozDarbePlanı”nakesiniknaolmam,“Tatminoldum”demem gerekiyor.
Amaolmuyor,olamıyor.
Çünkükahrolasısorularvarbeynimikemiren.
İşte onlardan birkaçı...
- BİR:Cumhuriyet tarihininensert,enkanlıveenvurucuaskeri darbesiniplanlayanadamların,sağa solabudenliçok belge ve kanıt bırakmalarınıanlayamıyorum.
- İKİ:Hadi diyelimkidarbeciler,birazsaf olduklarıiçin hertürlübelgevekanıtısağasola sıkıştırdılar. Pekibuncafırtınanınardındano darbe planlarının en azındanyakılarak yokedilmesigerekmezmiydi?Neiş?
- ÜÇ: Plançökmüş,işin içindeki bütün subaylar zordurumagirmiş,“bir numara”bilepaniğin doruklarında...Amabunarağmendarbeplanları, DonanmaKomutanlığı'ndakibir istihbaratsubayının odasının zemin karolarının altındatutuluyor/tutulabiliyor. Ne iş?
- DÖRT:ÖzelYetkili Savcı,Donanma'ya baskınyapıyor ve bu baskında yenikanıtları eliylekoymuşgibibuluyor/bulabiliyor?Yine soruyorum:Neiş?
- BEŞ:Cami bombalamakgibideli saçmasıplanlarınıbile kamuoyundan saklamaktan acizadamlar,nasılolacak da Cumhuriyettarihinin en kanlı,ensert ve en vurucuaskeridarbesini yapacak? Aklım kesmiyor.
BUNLARI TIMARHANEYE KAPATMALI
Amabenimaklımınyattığı birşeyvar:
Eğer bu “BalyozDarbePlanı” ileilgiliortaya atılaniddiaların tümüdoğruise...
Yapılmasıgerekenşeyşudur:
BaştaGeneral Çetin Doğan olmak üzere bu planıniçindeolanherkesi,hem“Bu çağda bu denli fantastikbirdarbeplanınaakıllarını yatırdıkları”, hemdeyeryüzünün en sersemdarbecisioldukları gerekçesiyle...
Acilentımarhaneyesevketmemiz gerekir.