Ban Ki-moon'dan Ebola isyanı: Hani söz vermiştiniz

bankimun

Ebola virüsü Batı Afrika'da hızla yayılmaya ve can kayıplarına neden olmaya devam ederken uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ülkeleri ve hayır kurumlarını yardıma çağırıyor. Fakat Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamalara göre dünya bu çağrılara yeterli miktarda cevap veremiyor.

BAN Kİ-MOON: 20 MİLYON DOLARIN 100 BİNİ TOPLANDI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, kurdukları hızlı yardım fonuna yatırılan paranın sadece 100 bin dolar olduğunu açıkladı. 1 milyar dolar toplamayı hedefleyen BM fonuna yapılan 20 milyon dolarlık yardım sözü alabildiklerini söyleyen Ban Ki-moon, "Daha fazla doktora, hemşireye, sağlık malzemesine ve polikliniğe ihtiyacımız var" uyarısında bulundu.

BM bünyesinde çalışan diğer kurumlara ulaşan toplam yardımların ise 400 milyon dolar civarında olduğu açıklandı. Bu miktar BM'nin kısa vadede ihtiyaç duyduğu desteğin sadece yüzde 40'ını oluşturuyor.

NİJERYA'NIN ZAFERİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şimdiye dek 4 bin 500'den fazla kişinin ebola yüzünden öldüğünü, virüsün yaklaşık 10 bin kişide görüldüğünü ve Batı Afrika'daki durumun gittikçe kötüleştiğini açıklıyor. Fakat dün virüse karşı kazanılan küçük zafer haberleri de dikkat çekti. DSÖ, salgına 8 kurban veren Nijerya'da 42 gündür hiçbir hastalık belirtisine rastlanmadığını açıkladı. Ülkede yüzlerce kişi, virüs bulaşanlarla temas ettikleri gerekçesiyle müşahade altına alınmıştı.